NavMenu

Centar dečjih letovališta Beograd bogatiji za još jedno odmaralište - Objekat na Divčibarama očekuje mališane

Izvor: Novosti Ponedeljak, 24.07.2017. 15:28
Komentari
Podeli
Divčibare (Foto: Banet/shutterstock.com)Divčibare
Centar dečjih letovališta i oporavilišta Beograd bogatiji je za još jedno odmaralište. Od maja ove godine, u njegovom sastavu je objekat na Divčibarama, čiji je vlasnik nekada bila Opština Stari grad. Sumorne prognoze o zatvaranju Centra zbog dugovanja, višemesečno kašnjenje plata su prošlost. Sva odmarališta trenutno su puna dece i sportista, a tako će biti do kraja avgusta.

Prema rečima Milana Roganovića, direktora Centra dečjih letovališta i oporavilišta Beograda, od početka godine do kraja avgusta na rekreativnoj nastavi ili sportskim pripremama u pet odmarališta ove ustanove će boraviti oko 26.000 mališana iz cele Srbije.

- Od maja u našem sastavu je i objekat na Divčibarama, u kome može boraviti 236 mališana u smeni, zajedno sa nastavnicima - kaže Roganović.

- Objekat je renoviran i kompletno sređen, a od maja do sada u njemu je bilo smešteno oko 1.500 dece. Reč je o odmaralištu koje je pripadalo opštini Stari grad, ali je bilo zatvoreno četiri godine. Ubuduće će u njemu boraviti mališani predškolskog i školskog uzrasta, kao i mali sportisti koji su na pripremama.

Kako ističe naš sagovornik, Centar ima odličnu saradnju sa Skupštinom grada i Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu. Zahvaljujući zajedničkom radu, Centar je uspeo da izađe iz finansijskih teškoća koje su nastale zbog dugova prema dobavljačima.

- Odmarališta Centra su namenski građena za boravak mališana, što ih izdvaja od ostalih objekata gde deca idu na rekreativnu nastavu - navodi Roganović.


- U njima postoje opremljene učionice, animatori, 24-časovno dežurstvo lekara, sale za zabavu, sportski tereni, organizuju se obrazovni izleti, šetnje, večernji programi...

Od osnivanja 1956. godine kroz Centar je prošlo milion i po mališana.

Više od 1.200 ležajeva

Sa hotelom na Divčibarama u objektima Centra može boraviti više od 1.200 mališana iz cele Srbije. Najveće odmaralište je Mitrovac na Tari, gde u smeni ima 620 mesta u sedam paviljona. Slede Divčibare sa 236, Bukulja u Aranđelovcu sa 160 ležajeva, Rudnik na Rudniku sa 120 i Stanišinci na Goču sa 102 mesta.

Usluga u svim odmaralištima je na bazi punog pansiona, tri obroka i užina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.