Izvor: Vijesti | Subota, 22.07.2017.| 14:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za Ulcinjsku rivijeru jedna ponuda - Kompanija Karisma Hotels Adriatic Montenegro zainteresovana za hotelski kompleks

Ada Bojana
Karisma Hotels Adriatic Montenegro, kompanija koja posluje u sistemu Karisma Hotels&Resorts, jedina je u roku dostavila ponudu za zakup imovine HTP Ulcinjska rivijera, potvrđeno je Vijestima iz Tenderske komisije.

Sekretarka Tenderske komisije za valorizaciju turističkih lokaliteta Nada Pavićević rekla je Vijestima da je na sednici komisije otvorena ponuda Karisme "koju će detaljno analizirati pravni i finansijski savetnici, zajedno sa članovima Komisije, o čemu će biti sačinjen izveštaj o formalnoj ispravnosti ponude".

Javni poziv za zakup Ulcinjske rivijere objavljen je 21. juna i trajao je do 21. jula ove godine.

Predstavnici manjinskih akcionara podneli su tužbu pred Privrednim sudom kojom traže poništenje odluke skupštine akcionara Ulcinjske rivijere o izdavanju u zakup na period do 30 godina hotela Olympic, Bellevue i kampa Neptun.

Nakon javno iznesene namere kompanije Karisma o ulaganjima od 280 mil EUR u Ulcinjsku rivijeru, mali vlasnici akcija iz Crne Gore, Hrvatske i Slovenije su negodovali što je Vlada postavila potencijalnom investitoru prag minimalnog ulaganja na svega 10 mil EUR.

Iz međunarodne hotelske grupe Karisma Hotels&Resorts ranije su kazali da žele da ulažu u crnogorski turizam ne samo na ulcinjskoj rivijeri, već i na drugim lokacijama na primorju i severu Crne Gore.

U renoviranje postojećih hotela Olympic i Bellevue ranije su najavili ulaganje od oko 20 mil EUR, kao i izgradnju 400 novih soba u narednih tri do pet godina sa investicijom od oko 60 mil EUR.

Obećali su da, ako pobede na tenderu, odmah počinju renoviranje Olympica i Bellevuea, koje bi otvorili što je pre moguće.

Za Adu Bojanu planiraju da u prvoj fazi za četiri do pet godine ulože 200 mil EUR i izgrade 1.500 soba, sportske terene i kongresne dvorane, a 20 do 25% kapaciteta biće otvoreno cele godine za pripreme vrhunskih sportista.

Kompanija koja je dostavila ponudu, prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, osnovana je 9. maja 2017. godine i u stopostotnom je vlasništvu kompanije Karisma Resorts International S.A. Izvršni direktor je Nemanja Kostić, a sedište je u poslovnom centru Capital Plaza.

Karisma Hotels Adriatic već je preuzela hotel Ruža Vjetrova u Dobroj Vodi kod Bara sa 114 soba, koji radi pod novim imenom Vind Rouz, koji takođe planiraju da dograde do 2021. do 300 soba.

KHA ima hotele u Makarskoj i ostrvu Kalamota, a planira letovalište i na Platama kod Dubrovnika, te jedan u Beogradu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.