Izvor: eKapija | Petak, 21.07.2017.| 15:04

Vina Ateljea Šapat stigla do ruskog i nemačkog tržišta

Kompleks vinarije Atelje vina Šapat nalazi se u Novom Slankamenu, na obroncima Fruške gore, odakle se pruža pogled na vinograde i Dunav. Neraskidive veze ljudi, zemlje i plodova prirode ovde su očigledne.

Iz Šapata podsećaju da, iako se proizvode uz pomoć najsavremenije enološke tehnologije, vina sazrevaju u tradicionalnim drvenim sudovima, izrađenim od francuskog hrasta.

Nakon tri godine proizvodnje, vina su sazrela i dobila pečat prepoznavanja, kojim grade sopstveni put na tržištu. Atelje vina Šapat je stasao i proširio distributivnu mrežu na zavidan broj izuzetnih lokala, vinoteka i renomiranih restorana, u kojima je prepoznat potencijal za dugogodišnju saradnju i građenje partnerskih odnosa. Iako raspolaže limitiranim količinama, uspeo je da dosegne i velika tržišta, poput ruskog i nemačkog, gde vina sigurnim korakom nalaze put do srca potrošača.

Prodavnica u centru Beograda postala je mesto na kome se prepliću posao i neizmerna ljubav prema vinu i kulturi uživanja u vinu. Mesto susreta ljudi koji su zainteresovani da probaju nešto novo, da se druže i podele utiske, komšije i neki "stari znanci" sa kojima je uvek zadovoljstvo degustirati novitete iz podruma. Istovremeno, tim je na raspolaganju svima koji su zainteresovani da postanu deo Kluba vina ili Loyalty kluba i uključe se u sve segmente života Ateljea vina Šapat.

U sumiranju uspeha i velikih izazova, pored već poznatih etiketa, poput crvene kupaže Pi’, bele kupaže Suma, vina Cabernet, Merlot, Chardonnay, u Šapatu su posebno ponosni na novitete u ovoj godini, koji kao da su naslutili vrelo leto i pronašli idealan put put do velikog broja ljubitelja vina.

Traminac, tamno-žute boje sa začinskim, cvetnim i voćnim aromama, pravo je mirisno vino, aromatično, mekano, elegantno i suptilno. Pokazalo se kao idealan aperitiv, ali i pratilac ribljih specijaliteta i plodova mora.

Veoma prijatno iznenađenje je Rose, kupaža Merloa i Teroldega, koje na prvi pogled privlači svojom izuzetno prefinjenom i neobičnom bojom za domaći Rose. Odlikuje se obiljem voćnih aroma, a najviše dominira jezgrasto voće, gde se u dugoj završnici oseća prijatna bademasta nota. Živopisnim rečnikom vinara, ono je živahno, nežno i veoma osvežavajuće.

Iz Atelja vina Šapat najavljuju još nekoliko iznenađenja, ali ona će sačekati predstojeću berbu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.