Izvor: eKapija | Petak, 21.07.2017.| 11:04

IBM zNext počinje novu eru šifrovanja podataka

Ilustracija (Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)
Kompanija IBM predstavila je najsnažniji transakcioni sistem na svetu, koji može da izvrši više od 12 milijardi šifrovanih transakcija dnevno na samo jednom sistemu ili dva miliona Docker Container platformi, ili najveću MongoDB instancu na svetu, sa 2,5 puta bržim NodeJS performansama nego na x86 sistemima.

Kako navodi kompanija, IBM zNext predstavlja prvi pervazivni sistem za šifrovanje u eri cloud-a, dizajniran da sa uspehom odgovori na globalne izazove kompromitacije sigurnosti podataka. Ukoliko do toga i dođe, i najmanja količina ukradenih podataka je šifrovana – ili bar ispremeštana na takav način da postane beskorisna za organizovane sajber kriminalne grupe, državne aktere ili zaposlene koji zloupotrebljavaju pristup osetljivim podacima.

Novi IBM-ov sistem po prvi put proširuje opseg zaštitnih elemenata IBM-ove tehnologije šifrovanja i ključnog sistema zaštite podataka, mreža, spoljnih uređaja kao i aplikacija u cloud-u koje se zasnivaju na softveru otvorenog koda (kao što je IBM Cloud Blockchain servis – bez ikakvih promena aplikacije ili baza podataka).

zNext model kompanije IBM dizajniran je tako da pomogne klijentima da izgrade poverenje korisnika, a u skladu je i sa novim standardima Evropske unije kao što je Uredba o opštoj zaštiti podataka (GDPR) koja će biti na snazi od 2018. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.