NavMenu

Este Team nudi vrhunsku svetsku tehnologiju u obradi stakla i kamena - Dobar servis vraća stare i donosi nove kupce

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.07.2017. 15:43
Komentari
Podeli
Dodela Gold AAA sertifikataDodela Gold AAA sertifikata
Kompanija Este Team u sektoru opreme za obradu stakla, Al&PVC, metala i kamena posluje još od 2005. godine. Ova kompanija je već 13 godina ekskluzivni zastupnik najvećih svetskih proizvođača mašina, alata i ostale opreme.

Najvećim delom su to italijanski proizvođači i to - Intermac, za mašine za obradu stakla, kamena i metala, Emmegi, za obradu Al i PVC, kao i španski Pujol za laminiranje stakla. Zatim tu su i Cefla, kao vodeći svetski proizvodač opreme za farbanje i dekoraciju stakla, Adelio Lattuda sa tradicijom dužom od 40 godina u proizvodnji brusilica i fazetirki za staklo, SCV System, Donatoni i Diamut.

Spisak dobavljača se, kažu, konstantno i pažljivo proširuje, kako bi kupci na jednom mestu mogli da pronađu kvalitetnu i pouzdanu opremu za sve svoje potrebe.

Este Team nedavno je dobio i Gold AAA sertifikat koji dodeljuje Bisnode. Kompanija je AAA sertifikat dobila 2015, kada je obeležavala 10 godina rada, da bi već naredne godine bila svrstana u grupu AAA Gold kompanija.

- Ovo smatramo velikim priznanjem za naš dugogodišnji naporan rad, pošto je sertifikat veoma zapažen i cenjen u svim zemljama u kojima poslujemo, a i mnogi naši klijenti ga poseduju. To znači da naš status i klijentima pruža sigurnost i poverenje da su odabrali pravog partnera, u čije se usluge mogu pouzdati - kažu u ovoj kompaniji za portal eKapija.

Naravno, dodaju, "sam za sebe, nikakav sertifikat vam neće dovesti, zadržati i vratiti kupca, već je to rezultat vrednog rada našeg kompletnog tima".

Danas Este Team ima 10 članova - servisnu službu čine četiri tehničara-servisera, a ostatak je komercijalno i administrativno osoblje.

Este Team najvećim delom posluje u inostranstvu i to u zemljama bivše Jugoslavije, Bugarskoj, Albaniji i Mađarskoj. Komentarišući situaciju na domaćem građevinskom tržištu, u ovoj kompaniji za portal eKapija navode da smo "nakon dugog niza godina tavorenja, svedoci ekspanzije srpskog građevinarstva što je dobro za sve nas koji smo za taj sektor vezani. Kada je reč o prodaji mašina, svedoci smo naglog rasta tražnje koji je veoma upadljiv od početka 2016".

- Projekti koji se danas realizuju u Srbiji su dugoročni i nadamo se da će se ovakav trend nastaviti - kažu u kompaniji Este Team i dodaju da je "trenutno najveće interesovanje za opremu za obradu Al&PVC-a, kao i stakla".

- Što je veoma zanimljivo, imamo i puno kupaca iz jednog sektora, koji ulaze i u komplementarne sektore, tako da nam se dosta kupaca koji već imaju naše mašine za obradu stakla vraća da nabavi mašine za aluminijum ili PVC ali i obrnuto - objašnjavaju.

Na pitanje koliko su domaći kupci danas spremni da ulože u kvalitet, a koliku ulogu u procesu kupovine ima cena, u ovoj kompaniji odgovaraju da je "cena, naravno, važna", ali i da to nije odlika samo naših kupaca.

- Este Team je aktivan u širem regionu Balkana i Jugositočne Evrope, tako da imamo uvid u različite nacionalne i poslovne mentalitete. Da li je važniji kvalitet ili cena zavisi i od toga na kojim tržištima naši kupci plasiraju svoje proizvode, da li je to proizvodnja za lokalno tržište ili za izvoz. Prirodno je da svako gleda i na taj aspekt, ali mi se trudimo da klijentu damo maksimalnu vrednost za uložen novac, dakle ne samo kvalitetnu i pouzdanu mašinu već i post-prodajne usluge. Naravno, veliki deo klijenta bi sve, i kvalitet i povoljnu cenu i uslove plaćanja, i to odmah i sada. U najvećem broju slučajeva Este Team nalazi način da ispuni većinu zahteva tržišta.

Jedan od važnih aspekata poslovanja je i lokalna servisna podrška. U kompaniji Este Team smatraju da je servisna služba upravo onaj odlučujući faktor koji ih izdvaja od konkurencije i koji im vraća stare i donosi nove kupce.

Ilustracija (Foto: Ikonoklast Fotografie/shutterstock.com)Ilustracija
Sedište Este Team-a je u Beogradu, što omogućava tehničarima da u najkraćem roku pruže direktnu tehničku pomoć klijentima iz bilo kog kraja Jugoistočne Evrope. Navode da se potreba za lokalnom servisnom podrškom nametnula kao obaveza sa prvom prodatom mašinom iz oblasti visoke tehnologije.

Prioritet tehničke službe je, navode, pružanje brzih i kvalitetnih post-prodajnih usluga kada i gde je to potrebno.

- Vršimo instalacije novih mašina, obuku operatera za rad na njima kao i servisne intervencije po potrebi. Ova služba je takođe zadužena i za naručivanje rezervnih delova i telefonsku asistenciju a sve to da bi naši klijenti bili u mogućnosti da neometano obavljaju svoje radne aktivnosti - objašnjavaju.

Ističu, takođe, da je tehnička služba kompanije Este Team angažovana i van našeg regiona i da su njeni tehničari do sada izvršili oko 200 instalacija i veliki broj servisnih intervencija u skoro 30 zemalja sveta, "sve to zahvaljujući tehničkoj obučenosti ali i odličnom poznavanju stranih jezika".

Kada je aktuelni trenutak u pitanju, u kompaniji Este Team kažu da je "ova godina dobra", ali da je, zasad, slabija od prošle.

- Osim na planu prodaje, Este Team je veoma angažovan i po pitanju servisnih usluga, tako da posla uvek ima. Uz samu komercijalnu i servisnu aktivnosti, mnogo se radi i na ljudskim resursima, permanentnoj obuci... - navode.

Kada je reč o planovima, naši sagovornici kažu da "u turbulentnom okruženju u kakvom poslujemo i živimo, neki dugoročni planovi nemaju puno smisla"

- Naš cilj je da održimo nivo koji je postignut do sada. Planova uvek ima, ali o njima možemo govoriti tek kada se realizuju, jer je naša poslovna strategija da stojimo čvrsto na zemlji - objašnjavaju u ovoj kompaniji.

M.V.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.