NavMenu

Novosadska škola Vasa Stajić dobija još dva sprata - U toku rekonstrukcija Miletićeve i ulica u Univerzitetskom kampusu

Izvor: eKapija Sreda, 19.07.2017. 15:49
Komentari
Podeli
Obilazak radova u Novom SaduObilazak radova u Novom Sadu
U Novom Sadu je u toku izgradnja i obnova više objekata i saobraćajnica. U novosadskoj Osnovnoj školi Vasa Stajić dograđuju se dva sprata, rekonstruiše se Miletićeva ulica, kao i saobraćajne površine u okviru kampusa Univerziteta u Novom Sadu.

Kako je saopšteno iz novosadske Gradske uprave, deo radova finansira Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, a deo je rezultat zajedničkih aktivnosti AP Vojvodine i Grada Novog Sada.

- Ovo je samo deo investicija koje zajedno sprovodimo i siguran sam da ćemo imati još aktivnosti. Sledi nam nastavak saradnje u još nekim novim investicionim ciklusima, a na osnovu rebalansa budžeta. Danas Pokrajina i Grad Novi Sad sarađuju i u oblasti privrede, turizma, kulture, socijalne zaštite, sporta... - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tokom obilaska radova, zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljkom Kovačevićem.

U Osnovnoj školi Vasa Stajić u toku je nadogradnja dva sprata iznad prizemnog uličnog dela postojećeg objekta. Ukupna površina nadograđenog dela iznosi 325,80 m2, a sredstva za ovu namenu škola je dobila od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u iznosu od oko 33 miliona dinara. Planirano je da radovi budu završeni pre početka školske godine.


Ukupno realizovana sredstva za ovu školu iz budžeta Grada Novog Sada u prethodne tri godine iznose oko 13 miliona dinara, a planirana sredstva u 2017. godini iznose 6 miliona dinara.

Izgradnja saobraćajnih površina, rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije i izgradnja javnog osvetljenja Ulice Svetozara Miletića izvodi se od Ulice Jovana Subotića do Grčkoškolske ulice. Radovi su počeli u maju, a ugovoreni rok za izvođenje radova je 180 kalendarskih dana.

U okviru projekta pojačanog održavanja saobraćajnih površina u Univerzitetskom kampusu predviđena je rekonstrukcija pet ulica, i to Sime Miloševića, Ilije Đuričića, dr Zorana Đinđića, Vladimira Perića Valtera i Vase Savića. Rok za izvođenje ovih radova je 210 dana, a izvođač je posao započeo u maju. U pitanju su radovi na rekonstrukciji kolovozne konstrukcije, parkinga i trotoara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.