Izvor: Tanjug | Sreda, 19.07.2017.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mali akcionari Energoprojekta podržali preuzimanje

Udruženje malih akcionara Energoprojekta jednoglasno je podržalo ponudu preduzeća Napred razvoj, u vlasništvu Dobrisava Bojovića, i lica koja sa njim deluju za preuzimanje Energoprojekt holdinga a.d.

- Smatramo da je ponuđena cena akcija za otkup utvrđena u skladu sa Zakonom o preuzimanju i da je objektivna i korektna - navodi se u mišljenju Udruženja malih akcionara Energoprojekt, u koje je agencija Tanjug imala uvid.

Bojovićeva firma Napred razvoj je sa povezanim licima, beogradskim kompanijama Napred i Montinvest Properties i firmom Jopag AG iz Vaduca u Švajcarskoj, objavila 16. juna nameru za preuzimanje 64,68% akcija Energoprojekt holdinga po ceni od 1.501 dinar po akciji. Ponuda je otvorena do kraja sledeće sedmice.

Članovi Udruženja, bez izuzetog mišljenja, ocenjuju da je cilj ponuđača razvoj i konsolidacija preduzeća, kao i dalji razvoj poslovanja društva.

- Mali akcionari zaposleni u preduzećima sistema Energoprojekt holding smatraju predlog ponuđača u aktuelnim tržišnim uslovima i stanju u preduzeću korektnim, i da omogućava efikasniji i brži razvoj preduzeća - piše u mišljenju Upravnog odbora Udruženja malih akcionara, koji je potpisao njegov predsednik Zoran Simić.

- Uz dobar izbor rukovodstva koje će voditi preduzeće, smatramo da će sve predloženo biti ispunjeno - piše u dokumentu i dodaje se da o tome svedoči i saradnja koju su Energoprojekt i ponuđač imali u izgradnji sportske hale Beogradska arena, tokom devedesetih godina.

Kada je reč o razvoju preduzeća, mišljenja su da "koncentracija vlasništva omogućava sprovođenje poslovne politike i postizanje zadatih ciljeva na efikasniji i lakši način".

Za male akcionare je "prihvatljiva namera ponuđača da proširuje i unapređuje delatnosti i polja delovanja ciljanog društva", pri čemu navode da će "poseban akcenat biti na daljem razvoju novih, a naročito stranih tržišta, što bi omogućilo bolje poslovanje".

Realizovanje strateških planova, smatraju, "neće uticati na politiku zapošljavanja i ravnopravan status radnika, uključujući i njihov materijalni status".

U dokumentu se takođe navodi da Udruženje malih akcionara nije imalo nikakve pregovore sa ponuđačem, i da ne postoje ugovori i sporazumi između predstavnika ovog udruženja sa ponuđačem i licima sa kojima zajednički deluje, a koji se odnose na isplate naknada ili druge pogodnosti za članove ove grupacije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.