Izvor: Tanjug | Sreda, 19.07.2017.| 08:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

PayPal i Visa dogovorili izdavanje debitnih kartica u Evropi

(Foto: Denys Prykhodov/shutterstock.com)
Kompanija PayPal postigla je sporazum sa Visa-om, koji joj omogućava izdavanje debitnih kartica u Evropi. Time PayPal, poznat po uslugama online plaćanja, najavljuje ulazak u oblast tradicionalnog bankarstva.

Dve kompanije potpisale su sporazum o saradnji u pružanju usluga platnog prometa širom Evrope. To znači da će PayPal, koji već ima bankovnu licencu u Evropi, moći da ponudi Visa debitne kartice sa svojim brendom na njima.

Ugovor sa Visa-om omogućiće korisnicima PayPal-a pristup Visa beskontaktnim platnim mestima u prodavnicama u Evropi, a moći će da plaćaju i preko telefona putem svog PayPal računa.

Taj potez će, kako se očekuje, naročito privući male firme koje na računu PayPal-a imaju novac predviđen za kupovinu zaliha, kao i osobe koje nemaju bankovni račun, a koriste PayPal, piše Financial Times.

Sporazum sa Visa-om otvara kompaniji PayPal širu bazu klijenata. Prema rečima, šefa sektora plaćanja, proizvoda i inženjeringa Džima Megatsa, PayPal je planirao da pokrene debitne kartice, iako im to nije bio primarni cilj.

PayPal ima nekoliko važnih klijenata koji bi za svakodnevnu potrošnju radije koristili PayPal nego bankovni račun, a postoje i korisnici koji sve online transakcije vrše preko PayPal-a, što žele da nastave i preko njihove debitne kartice, objašnjava Megats.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.