Izvor: Nezavisne novine | Ponedeljak, 17.07.2017.| 16:55

Grad sunca u Trebinju zvanično otvorio vrata - Dosadašnja ulaganja vredna 12,5 mil EUR, slede novi sadržaji

Trebinje
U Gradu sunca u Trebinju otvoreni su akvapark i drugi atraktivni sadržaji, jedini takve vrste u Republici Srpskoj, u koji je vlasnik kompanije Swisslion Takovo Rodoljub Drašković uložio oko 25 miliona KM (oko 12,5 mil EUR).

U okviru ovog kompleksa, koji je nedavno otvoren, nalazi se ulazni građevinski objekat, akvapark, dino park, šest ugostiteljskih objekata, tri dečije igraonice, VIP sadržaj - Galija spa-centar, restoran i hotel Vidikovac.

Na svečenosti je istaknuto da novootvoreni istočni kompleks Grada sunca ima dnevni kapacitet od 5.000 posetilaca, te da će zapošljavati oko 200 ljudi.

Drašković je rekao da će se Grad sunca razvijati u fazama u veliki kompleks vredan oko 200 mil KM (100 mil EUR), čime dokazuje da neće zaboraviti Hercegovinu iz koje potiče.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je značaj kompleksa za čitav region, te je posebno zahvalio Draškoviću na entuzijazmu i patriotizmu, čiji su rezultat impozantno urađeni objekti.

Celokupan Grad sunca gradi se u pet faza, a po završetku zapošljavaće oko 1.700 ljudi i imaće smeštajni kapacitet od 20.000 posetilaca dnevno.

U daljoj gradnji sledi izgradnja kompleksa varoš-čaršija, u kojoj će se nalaziti kulturni spomenici, verski objekti, ugostiteljski objekti i smeštajni kapaciteti. Nakon toga, sledi faza koja će obuhvatati izgradnju kompleks hotela i sportskih sadržaja, zatim će biti građen kompleks od 460 tipskih vila, a na kraju će biti zasađene plantaže karakterističnog voća za hercegovački region, kao i zasadi vinove loze.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.