Izvor: eKapija | Ponedeljak, 17.07.2017.| 15:16

Prihod Delta holdinga za šest meseci 2017. dostigao 30 milijardi dinara - U najavi dva velika projekta u EU

Konferencija Delta holdinga
Prihodi beogradskog Delta holdinga u prvih šest meseci 2017. godine iznosili su 30 milijardi dinara, što je 13% više nego u istom periodu prošle godine, izjavio je danas viši potpredsednik te beogradske kompanije Dejan Jeremić. On je kazao da je profit Delta holdinga pre oporezivanja uvećan 45%, na 2,7 milijardi dinara.

U budžet Srbije Delta je uplatila 6 milijardi dinara poreza, što je 14% više nego u istom periodu prošle godine.

Delta holding, kako je danas rečeno, priprema izgradnju hotela Intercontinental u Beogradu, a izgradnju tržnog centra na beogradskoj Autokomandi počeće kad, kako kažu, dobiju sve neophodne dozvole. Rok za početak gradnje tržnog centra Delta Planet, vrednog oko 200 mil EUR, ni ovoga puta nije objavljen.

Inače, da je hotelijerstvo u Srbiji dobar biznis, pokazuje i podatak da je hotel Crowne Plaza imao za šest meseci 6,18 mil EUR prihoda i više od 52 hiljade noćenja.

Delta holding je, kako je navedeno, završio i izgradnju hotela Intercontinental u Ljubljani koji će početi da radi u avgustu, a vrednost investicije u prvi hotel u slovenačkoj prestonici koji će imati pet zvezdica iznosi 50 mil EUR.

Jeremić je podsetio da je ove godine počela izgradnja tržnog centra Delta planet u Banjaluci, vrednog 70 mil EUR, koji će biti otvoren 2018. godine. Tokom gradnje, na ovom projektu će raditi 500 ljudi, dok će po završetku posao u Delta planetu dobiti 2.500 radnika.

Novi tržni centar dovešće poznate svetske brendove u Banjaluku, a osim prodavnica u centru će se naći i bioskop na 1.500 m2 sa 5 bioskopskih sala i najmodernijom tehnologijom. Tržni centar imaće 1.000 parking mesta, supermarket i deo sa restoranima.

Nakon velikih vesti iz regiona, Delta ima i ambiciozne planove za druge zemlje.

- Do kraja godine pokrenućemo i dva nova velika projekta u zemljama EU - rekao je Jeremić, koji zasad nije mogao da predstavi više detalja novih investicija.

Udeo Delta agrara veći od 50%

Kako je Jeremić objasnio, firma Delta agrar sa prihodom većim od 16 milijardi dinara, u ukupnim prihodima Delta holdinga ima udeo preko 50%.

- U širenje Delta agrara uložili smo 10 mil EUR i započeli uzgoj ovaca, a plan je da se za dve godine odgajimo 10.000 jagnjadi - rekao je Jeremić.

On je naveo da je Delta agrar u maju postigao rekord u izvozu - više od 13 mil EUR, dok je od početka godine izvoz bio 45 mil EUR. Najveći deo izvezene robe odlazi u EU (oko 80%) i Rusiju (oko 18%).

Firma Delta Transportni sistemi imala je u prvih šest meseci 2017. godine 27% veće prihode, dok je kompanija dobila i 150 novih klijenata, objavljeno je na predstavljanju rezultata Delta holdinga.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.