Izvor: eKapija | Ponedeljak, 17.07.2017.| 10:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Obnovljena proizvodnja BIP piva - Čuveni brend do kraja 2017. dostupan i u regionu

(Foto: Brent Hofacker/shutterstock.com)
Proizvodnja BIP piva, nekada najpopularnijeg piva u zemlji i regionu, ponovo je obnovljena nakon što je kompanija M6-Eden započela tehničku saradnju sa Beogradskom industrijom piva. Očekuje se da će već do kraja ovog meseca svi proizvodi BIP-a biti dostupni potrošačima širom Srbije. BIP pivo, koje je decenijama bilo simbol glavnog grada i jedno od najprodavanijih piva na čitavom Balkanu, proizvodi se i na dalje tamo gde je nastalo – u pivari kod Mostarske petlje, saopšteno je iz kompanije M6.

BIP pivo, koje se proizvodi se po savremenijoj tehnologiji, zadržalo prepoznatljivu etiketu i karakter.

- Posebnu pažnju smo posvetili kontroli kvaliteta svih segmenata proizvodnje - kaže Aleksandar Popovski, direktor M6-Eden Srbija.

Popovski naglašava da će u saradnji sa partnerima BIP pivo biti ponovo dostupno na većem delu tržišta u Srbiji, a do kraja ove godine i na tržištima u regionu, na kojima se i prodavalo pre više od četvrt veka.

- Svesni smo da BIP pivo nije običan brend i da predstavlja simbol jednog društva i vremena kojeg se mnogi rado sećaju. Naša želja je da taj osećaj i emociju ponovo oživimo i vratimo BIP pivu poziciju i značaj kakve zaslužuje – kaže Popovski.

- Zadatak oživljavanja piva koje je utkano u višedecenijsku tradiciju i običaje ovog društva za nas predstavlja veliku čast, ali i odgovornost. Zbog toga ulažemo mnogo energije i svu svoju ekspertizu kako bismo u toj misiji bili što uspešniji, a potrošači dobili pivo kakvo očekuju – dodaje Popovski.

Kompanija M6 je do sada realizovala nekoliko uspešnih revitalizacija velikih kompanija u regionu, u sektoru proizvodnje pića i od njih stvorila tržišne lidere poput Pivare Skopje i Tikveša, dodaje se u saopštenju M6.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.