Izvor: eKapija | Ponedeljak, 17.07.2017.| 10:16

U GIK Banat i nakon prodaje traje stečajni postupak - Najveći problem "pronalaženje" imovine

(Foto: NotarYES/shutterstock.com)
Stečajni postupak u zrenjaninskom Građevinsko–industrijskom kombinatu Banat i dalje traje iako je preduzeće prodato Intergradnji još pre nekoliko godina. Naime, i dalje je ostalo da se reši problem stečajne mase i da se namire poverioci, prenosi portal Zrenjaninski.

Prema onome što stečajna upravnica Dragica Arsić konstatuje u kvartalnim izveštajima, koje je po zakonu obavezna da stečajnom sudiji šalje svaka tri meseca, najveći problem jeste pronalaženje imovine, identifikovanje vlasnika, upis prava svojine, a onda dalje, naravno, i njeno unovčavanje.

Tako su početkom godine pronađena dva stana u Miletićevoj ulici u Zrenjaninu. Stanovi su i prodati pre mesec dana, neposrednom nagodbom. Takođe, prodate su i tri njive, ali nije uspela prodaja zemljišta pod trskom, pa će se oglašavanje i pokušaji prodaje nastaviti.

Stečajna upravnica nastaviće proces prenosa vlasništva na garažama i poslovnom prostoru, koji su 70-tih, 80-tih i kasnijih godina prodati, a njihovi vlasnici nisu sproveli prenos prava vlasništva. Radi se o velikom broju ove imovine koja se pojedinačno identifikuje i korisnici, odnosno posednici, pismeno upućuju na sređivanje imovinskih prava kod nadležnih službi.

Postoji i deo imovine koji nije ni istaknut, što zahteva veliki vremenski period radi sređivanja imovinsko–pravnih odnosa na ovoj imovini, piše u kvartalnom izveštaju stečajne upravnice Dragice Arsić.

Prema ovome, stečaj u GIK Banat još će potrajati.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.