Izvor: eKapija | Ponedeljak, 17.07.2017.| 09:32

Austrijski PBH ulaže 15 mil EUR u Beočinu - Otvaranje elektrane na biomasu tokom 2018.

Ilustracija (Foto: nostal6ie/shutterstock.com)
Austrijska kompanija Prior Business Holding (PBH) planira u opštini Beočin investiciju u proizvodnju električne energije iz biomase, vrednu između 15 i 18 mil EUR, koja će omogućiti zapošljavanje više od 100 radnika, objavljeno je na zvaničnom opštinskom sajtu.

Deo poslova biće završen krajem godine, a početak proizvodnje može se očekivati već tokom sledeće.

Predsednik Opštine Beočin Mitar Milinković i direktor kompanije PBH Johan Prior potpisali su ugovor o investiciji u novoj industrijskoj zoni, odnosno izgradnji pogona za proizvodnju električne energije do 1MW i toplotne energije od 1,4 do 1,7MW.

Ovom energijom koja će se proizvoditi iz otpadnog drveta bi se snabdevale velike hladnjače i sušare voća i povrća. Kao prateći proizvod elektrane, dobijaće se aktivni ugalj, a predviđeno je i klimatizovanje velikih prostora za proizvodnju i preradu pečuraka bukovača.

Johan Prior je rekao da Opština Beočin ima najbolje uslove, što je bilo opredeljujuće pri izboru, a naročito se osvrnuo na razvijenu infrastrukturu.

Predsednik Opštine Beočin Mitar Milinković istakao je višestruki značaj ove investicije, s obzirom na činjenicu da u toj opštini dugi niz godina nije bilo vekikih ulaganja, navedeno je na opštinskom sajtu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.