Izvor: eKapija | Ponedeljak, 17.07.2017.| 09:09

Inocoop otkazan, Zrenjanin organizuje novu sajamsku manifestaciju

Ilustracija (Foto: Eugenio Marongiu/shutterstock.com)
Nakon što je objavljeno da se Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva Inocoop neće održati u godini kada je trebalo da stekne "punoletstvo", Grad Zrenjanin priprema novu sajamsku manifestaciju, koja će prvenstveno okupiti privrednike.

- Grad Zrenjanin je bio spreman da i finansijski pomogne organizovanje Inocoopa, međutim, upravni odbor te sajamske manifestacije je doneo odluku da se ona ove godine ne održi. S druge strane, imamo veliki broj preduzetnika koji nisu u potpunosti bili zadovoljni organizacijom Inocoopa - kaže zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

On navodi i da Grad Zrenjanin duže vreme intenzivno radi na organizovanju drugačijeg tipa sajamske manifestacije, koja će okupiti zrenjaninske privrednike.

- Uskoro ćemo obelodaniti i detaljno o kakvoj se manifestaciji radi. Nama je cilj da imamo manifestaciju koja će moći da prezentuje zrenjaninsku proizvodnju, šta je ono što rade zrenjaninski privrednici, ali veoma važno je to što ćemo uključiti srednje škole, Visoku tehničku školu strukovnih studija i Tehnički fakultet Mihajlo Pupin. Želimo da na taj način, kod mladih, još u školskom i studentskom dobu, razvijemo preduzetnički duh. Razgovarali smo već sa pojedinim preduzetnicima da za potrebe manifestacije obezbede neke od svojih mašina, opreme, da ti učenici i studenti na licu mesta dobiju priliku da vide, da probaju, one stvari kojima se po završetku školovanja i studija mogu baviti - rekao je Santovac portalu IloveZrenjanin.

Buduća sajamska manifestacija Zrenjanina biće održana jednim delom u renoviranoj hali Medison, a u zavisnosti od vremena, biće iskorišćeni i kapaciteti drugih lokacija. Ono što je takođe izvesno, manifestacija neće biti održana u vreme Dana piva koji će ove godine datumski "zagaziti" i u septembar.

- Ovo što planiramo da radimo od septembra ove godine biće na jveoma visokom nivou i već sada imamo jasne naznake da će naši preduzetnici iz Srednjobanatskog okruga vrlo rado prihvatiti učešće u našem događaju - dodao je on.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.