Izvor: Beta | Nedelja, 16.07.2017.| 17:54

Kraće putovanje od Beograda do Bara - Završena obnova pruge Resnik-Vreoci

Ilustracija
Obnovljen i modernizovan deo pruge Beograd-Bar, od Resnika do Vreoca, u dužini od 35 kilometara, biće pušten u saobraćaj u ponedeljak (17. jula 2017. godine), najavilo je preduzeće Infrastruktura železnica Srbije.

Deonica Resnik-Vreoci je prva faza ukupnih radova na obnovi pruge od Resnika do Valjeva, dužine 77 kilometara, koja se realizuje iz ruskog državnog kredita za modernizaciju srpskih železnica.

Vrednost radova na obnovi pruge od Resnika do Valjeva iznosi oko 80 mil USD, sa učešćem Srbije kao investitora u iznosu od 15%, navodi se u saopštenju.

Rekonstrukcija ovog dela magistralne pruge započela je 7. jula 2016, a završetak kompletne deonice planiran je za polovinu novembra 2017. godine.

Modernizacijom i rekonstrukcijom cele deonice putovanje na relaciji Resnik-Valjevo biće skraćeno sa 2 sata i 10 minuta, na 1 sat i 15 minuta, odnosno sa 11 na 10 sati od Beograda do Bara. Već sa završenom prvom fazom od Resnika do Vreoca, putnički vozovi za Bar putovaće pola sata kraće.

Projektnu dokumentaciju je uradio Saobraćajni institut CIP, a radove izvodi ruska kompanija RŽD International sa domaćim podizvođačima.

Otvaranje ovog dela pruge biće obeleženo na Glavnoj železničkoj stanici Beograd.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.