Izvor: eKapija | Petak, 14.07.2017.| 11:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Polaganje ispita za sticanje licence profesionalnog upravnika počinje 24. jula

(Foto: aerogondo2/shutterstock.com)
Privredna komora Srbije objavila je na svom sajtu da ispitni rok za polaganje ispita za sticanje licence profesionalnog upravnika počinje 24. jula 2017. godine. Kako je objašnjeno, prijave se podnose elektronskim putem ili poštom, a danas je poslenji rok za podnošenje prijava sa kompletnom dokumentacijom.

Obaveštenje o rasporedu polaganja pismenog dela ispita, sa spiskom kandidata koji polažu, biće objavljeno na tabu (kućici) - Profesionalni upravnik - Raspored polaganja pismenog dela najmanje 5 dana pre termina održavanja pismenog dela ispita.

Raspored polaganja usmenog dela ispita za kandidate koji su položili pismeni deo ispita, biće objavljen najkasnije u roku od osam dana od dana završetka pismenog dela ispita na tabu (kućici) - Profesionalni upravnik - Raspored polaganja usmenog dela.

Ispit se sastoji iz pismenog i usmenog dela, a polažu se četiri oblasti koje su predviđene Pravilnikom.

Pismeni deo ispita ima 40 pitanja, odnosno po deset za svaku tematsku oblast. Ukupan broj bodova na pismenom delu ispita je 100. Pismeni deo ispita traje najduže 120 minuta.

Kandidat je položio pismeni deo ispita ukoliko je ostvario najmanje 70 bodova, odnosno po 70% u svakoj tematskoj oblasti.

Usmeni deo ispita polaže kandidat koji je prethodno položio pismeni deo, a sadrži najmanje po 3 pitanja iz svake tematske oblasti.

Više informacija pročitajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.