Izvor: eKapija | Četvrtak, 13.07.2017.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uprava Gorenja pregovara o zahtevima sindikata u Valjevu

Gorenje je krajem 2016. obeležilo deceniju poslovanja u Valjevu
Uprava slovenačkog Gorenja saopštila je danas da su u toku pregovori zaposlenih u fabrici rashladnih uređaja Gorenje Valjevo i menadžmenta, o zahtevima sindikata.

- Socijalni dijalog radnika u proizvodnji i menadžmenta intenziviraće se u narednim danima, do pronalaska minimuma prihvatljivih uslova za sve strane, uz nesmetani nastavak rada u svim fabričkim pogonima - navedeno je u saopštenju Gorenja.

Dodaje se i da je "u procesu socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja došlo do kraće obustave rada u valjevskoj fabrici, u sredu (12. jula 2017. godine) u večernjim satima, nakon čega je proizvodnja normalno nastavijena".

Radnici Gorenja u Valjevu pokrenuli su u sredu uveče štrajk nezadovoljni ishodom pregovora o povećanju zarada sa upravom kompanije Gorenje. Radnici valjevskog Gorenja nezadovoljni su i lošim uslovima rada, odnosno visokim temperaturama u proizvodnim halama, objavio je portal kolubarske.rs, koji piše i da će radnici u petak pokrenuti generalni štrajk ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi za povećanje zarada i bolje uslove za rad.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.