NavMenu

Uprava Gorenja pregovara o zahtevima sindikata u Valjevu

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.07.2017. 15:46
Komentari
Podeli
Gorenje je krajem 2016. obeležilo deceniju poslovanja u ValjevuGorenje je krajem 2016. obeležilo deceniju poslovanja u Valjevu
Uprava slovenačkog Gorenja saopštila je danas da su u toku pregovori zaposlenih u fabrici rashladnih uređaja Gorenje Valjevo i menadžmenta, o zahtevima sindikata.

- Socijalni dijalog radnika u proizvodnji i menadžmenta intenziviraće se u narednim danima, do pronalaska minimuma prihvatljivih uslova za sve strane, uz nesmetani nastavak rada u svim fabričkim pogonima - navedeno je u saopštenju Gorenja.

Dodaje se i da je "u procesu socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja došlo do kraće obustave rada u valjevskoj fabrici, u sredu (12. jula 2017. godine) u večernjim satima, nakon čega je proizvodnja normalno nastavijena".

Radnici Gorenja u Valjevu pokrenuli su u sredu uveče štrajk nezadovoljni ishodom pregovora o povećanju zarada sa upravom kompanije Gorenje. Radnici valjevskog Gorenja nezadovoljni su i lošim uslovima rada, odnosno visokim temperaturama u proizvodnim halama, objavio je portal kolubarske.rs, koji piše i da će radnici u petak pokrenuti generalni štrajk ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi za povećanje zarada i bolje uslove za rad.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.