NavMenu

Otvoren Stalni sekretarijat Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.07.2017. 15:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)Ilustracija
U okviru Samita o Zapadnom Balkanu u Trstu u sredu (12. jula 2017. godine) otvoren je Stalni sekretarijat Komorskog investicionog foruma (KIF) – prva zajednička institucija u regionu, koju je osnovalo šest privrednih komora. U fokusu rada Sekretarijata biće jačanje regionalnih privrednih inicijativa, čvršće povezivanje poslovnih zajednica, otklanjanje barijera uspešnijem poslovanju i efikasnija podrška jačanju konkurentnosti privrede, saopštila je Privredna komora Srbije.

- Poslovna zajednica traži konkretna rešenja. Naše ciljeve definišemo i buduće rezultate merićemo sasvim konkretnim kriterijumima - pojednostavljenjem administrativnih procedura, rešavanjem izazova sa kojima se kompanije suočavaju i unapređenjem efikasnosti poslovanja - rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Čadež je naglasio da će se Sekretarijat baviti regionalnim privrednim inicijativama i zastupanjem interesa poslovne zajednice kroz preporuke vladama za unapređenje trgovine, investicija i poslovanja kompanija. Aktivnosti tog tela biće usmerene i na promociju regiona kao investicione destinacije i povezivanje malih i srednjih preduzeća, radi uključivanja u dobavljačke lance multinacionalnih kompanija.

Težište aktivnosti KIF-a u narednom periodu biće čvršće povezivanje ekonomija Zapadnog Balkana radi povećanja razvojnih mogućnosti za mala i srednja preduzeća u regionu, kroz projekte i saradnju sa Evropskom komisijom. Takođe, radiće se i na jačanju uloge komora u dualnom obrazovanju, promociji preduzetničkog obrazovanja, podršci startapima, inovacijama, navedeno je u saopštenju PKS-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

  |  Vesti

  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.