NavMenu

Neofarm preuzima šest apoteka u Kanjiži - Za prvih pet godina zakupa 8,5 miliona dinara

Izvor: Dnevnik Sreda, 12.07.2017. 13:14
Komentari
Podeli
(Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
Posle sprovedenog javnog poziva za davanja u zakup prostorija šest apoteka Doma zdravlja Kanjiža, predsednik kanjiške opštine Robert Fejstamer i vlasnik i direktor zdravstvene ustanove Apoteke Neofarm iz Čoke Nebojša Vučković, potpisali su ugovor kojim se čokanska ustanova obavezala za preuzimanje apoteka na području kanjiške opštine.

Ugovorom su precizirane obaveze preuzimanja u zakup na deset godina, šest apoteka u Kanjiži, Horgošu, Martonošu, Malim Pijacama, Trešnjevcu i Oromu, što bi trebalo u narednom periodu da obezbedi kvalitetnije snabdevanje lekovima.

Predsednik kanjiške opštine Robert Fejstamer je izjavio da je po sredi završetak procedure oko izdavanja apoteka u zakup i početak saradnje na ostvarivanju programa koji je zajedno sačinjen sa koalicionim partnerima i usvojen u SO Kanjiža. On očekuje da će najveći kvalitet ostvarivanja ovog ugovora biti poboljšano snabdevanje građana lekovima, koje do sada nije bilo zadovoljavajuće, zbog čega su se poslednjih godina gomilali gubici u Domu zdravlja Kanjiža.

Vlasnik i direktor čokanskog Neofarma Nebojša Vučković zahvalio je na postignutoj saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Kanjiža, naglasivši da je cilj razvijanje apoteka i dostupnost lekova građanima svih naselja u opštini Kanjiža. Vučković je napomenuo da je Neofarm porodična firma koja u Čoki posluje 23 godine.

Postupak preuzimanja apoteka Doma zdravlja Kanjiža od strane Neofarma sprovešće se postepeno u narednih 30 dana od potpisivanja ugovora. U međuvremenu, Neofarm očekuje i saglasnost Ministarstva zdravlja i nadležne Zdravstvene inspekcije. Rečeno je da će za početak apoteke nastaviti da rade po dosadašnjem radnom vremenu, a da će se prema potrebi usklađivati s potrebama i radom službi Doma zdravlja Kanjiža.

Neofarm iz Čoke je jedina firma koja se javila na javni oglas kojim je opština Kanjiža ponudila u zakup prostorije šest apoteka na period od 10 godina. Zakupac se obavezao da će unapred platiti utvrđeni iznos zakupnine za period od pet godina u iznosu od 8,5 miliona dinara, preuzeti postojeću zalihu lekova i devetoro zaposlenih, od kojih tri diplomirana farmaceuta i šest farmaceutskih tehničara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.