NavMenu

Deloitte savetnik za privatizaciju PKB-a

Izvor: Blic Sreda, 12.07.2017. 08:29
Komentari
Podeli
(Foto: boyan1971/shutterstock.com)
Savetnik za privatizaciju Poljoprivrednog kombinata Beograd biće kompanija Deloitte, odlučila je Skupština akcionara PKB-a, saznaje Blic u Ministarstvu privrede. Deloitte je jedini i konkurisao na javnom pozivu.

Kako su za Blic rekli u Ministarstvu privrede, ponudu kompanije Deloitte usvojila je i Komisija za prikupljanje ponuda za izbor privatizacionog savetnika u okviru PKB-a.

- Ministarstvo privrede će, ceneći procenu vrednosti, strateški značaj firme, kao i iskazano interesovanje investitora, predložiti Vladi najoptimalniji način za privatizaciju, a potom će biti raspisan i javni poziv - kažu u tom ministarstvu.


Pisma o zainteresovanosti za PKB poslali su kompanije Matijević i MK Grupa iz Srbije, Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dve kompanije iz Velike Britanije, jedna iz Kine i jedna iz Singapura, kao i jedan privrednik iz Kovina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.05.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Osim pande, u Kragujevcu će proizvoditi još jedan model električnog automobila?

Izvori Radara iz FCA tvrde da su u Preseraj stigli svi alati za izradu delova za karoseriju (patosa, blatobrana, vrata, krovova…) dva električna modela, fijat pande i sitroena eC3. Pre dve godine, 28. aprila 2022. Vlada Srbije potpisala je ugovor sa top menadžmentom multinacionalne kompanije Stelantis o proizvodnji električnih automobila u njihovoj ćerci firmi, Fijat Krajsler automobilima (FCA) Srbija u Kragujevcu. Tada je obelodanjeno da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.