NavMenu

SES Video i Telekom Srbija emituju sadržaj RTS-a širom Evrope

Izvor: eKapija Ponedeljak, 10.07.2017. 13:09
Komentari
Podeli
Kompanija SES, vodeći svetski satelitski operater, danas je najavila da će, zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom, kompanijom Telekom Srbija, širom Evrope emitovati sadržaj šest TV kanala i jedne radio stanice javnog servisa Srbije.

Šest RTS kanala, RTS Satelit, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Trezor, RTS Muzika, kao i jedna radio stanica, Radio Beograd, biće emitovani ka kablovskim mrežama u Evropi i biće dostupni za nekoliko miliona Srba u dijaspori preko specijalne pametne kartice koju će oni moći da integrišu u svoj set-top boks.

Telekom Srbija, srpska telekomunikaciona kompanija sa sedištem u Beogradu, obezbediće sve usluge na zemlji, uključujući komunikacijsku vezu sa satelitom, kodiranje i skremblovanje, i oslanjaće se na kapacitete kompanije SES na jednom od njenih ASTRA satelita pozicioniranog na 5 stepeni istočno.

- Godinama unazad sarađujemo na mnogobrojnim projektima sa našim partnerom, kompanijom Telekom Srbija, a ova nova saradnja neće samo učvrstiti naš položaj na tržištu već će ojačati našu dugoročnu saradnju. Takođe smo veoma zadovoljni što je RTS izabrao baš naš ASTRA satelit za distribuciju kanala ka srpskim gledaocima širom Evrope - izjavio je Martin Ornass-Kubacki, potpredsednik i glavni regionalni direktor kompanije SES Video za region Centralne Istočne Evrope, nove poslovne jedinice kompanije SES .

- Zadovoljstvo nam je što sarađujemo sa RTS-om. Kvalitet i profesionalnost kompanije SES, kao i naše dugo partnerstvo, bili su od ključnog značaja za sklapanje ovog ugovora, i veoma smo srećni što ćemo, zajedno sa kompanijom SES, moći na najbolji mogući način da ispunimo sve zahteve RTS-a - izjavio je Milutin Nikolić, direktor u sektoru veleprodaje u kompaniji Telekom Srbija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.