NavMenu

Šef metalskog sindikata iz Italije dolazi u Kragujevac zbog Fiata

Izvor: RTS Ponedeljak, 10.07.2017. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Mapei)
Kako RTS saznaje, u Kragujevac stiže predstavnik najvećeg metalskog sindikata u Italiji Mikele de Palma.

Mikele de Palma dolazi kako bi štrajkačima iz prve ruke preneo kakva je politika Fiata u situacijama štrajka. Praksa Fiata je da nikada ne pregovara sa radnicima do kraja štrajka.

Na Skupštini sindikata fabrike juče (9. jula 2017. godine) je odlučeno da se štrajk nastavi dok im se poslodavac ne obrati i ne izađe sa konkretnim predlozima. Podržana je inicijativa predsednice Vlade da lično posreduje u pregovorima između menadžmenta i Štrajkačkog odbora.

O zajedničkom stavu Samostalnog i sindikata Udruženja granskih sindikata Nezavisnost, danas će se izjašnjavati oko 2.000 radnika u štrajku iz obe smene.


Oko 2.000 radnika u Fiatovoj fabrici u Kragujevcu protestuje na radnim mestima od 27. juna. Ne rade ni kooperanti, a do sada je proizvedeno oko 4.000 vozila manje od plana.

Radnici traže povećanje bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara, reorganizaciju proizvodnje, isplatu bonusa i naknade za troškove prevoza van standardnog radnog vremena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.