NavMenu

Izazovi preduzetništva - Održan NetWorking Day u Beogradu

Izvor: eKapija Petak, 07.07.2017. 12:27
Komentari
Podeli
Branislava Simanić i Irena Lalić (Foto: Tamara Korać, Picture It)Branislava Simanić i Irena Lalić
Događaj NetWorking Day, namenjen promovisanju proaktivnog pristupa poslovanju, preduzetništvu i umrežavanju posetilaca, održan je u Begradu, 5. jula 2017. godine. Učesnica događaja bila je direktorka Sektora preduzetništva u Privrednoj komori Srbije, Branislava Simanić, koja je predstavila aktivnosti komore u cilju unapređenja poslovnog ambijenta za razvoj preduzetništva. Simanić je najavila osnivanje parlamenta preduzetnika u okviru PKS-a i informisala prisutne o postojanju šaltera za preduzetnike u gradskim opštinama gde se pojednostavljuju i ubrzavaju procedure dobijanja potrebnih dokumenta koje izdaje Privredna komora Srbije. Istaknuto je i da je zbog digitalizacije poslovanja Privredne komore Srbije, izdavanje sertifikata, uverenja i drugih dokumenata dodatno pojednostavljeno.

Bojan Šćepanović, preduzetnik, osnivač i vlasnik Menadžment centra Beograd, ukratko je opisao situaciju zbog koje je rešio da postane preduzetnik i u svom delu razgovora sa Irenom Lalić posebno naglasio posvećenost porodici istakavši da i pored svog uspeha u poslu, supruga i deca u njegovom životu imaju prioritet i da ga je i to delom motivisalo na napuštanje vrlo uspešnog posla i pokretane vlastite firme.

Šćepanović je posetiocima NetWorking Day-a izneo svoj model za uspeh u poslu i životu, citirajući košarkaša Sašu Đorđevića: "Sanjaj visoko, naporno radi i budi skroman". Kao uspešan menadžer u svojoj firmi, koja broji dvadeset zaposlenih, Šćepanović ističe da zaposlenima, a posebno mladima koji tek kreću da rade u firmi, omogućuje obuku ali i zahteva posvećenost radu, disciplinu i stalni razvoj. Kao osnivač nemačke Akademije za kontroling u Srbiji i japanskog Instituta Kaizen, Šćepanović je rekao da i on tek uči da primenjuje njihove elemente u radu, ali da ih naše veće kompanije sve više usvajaju.

Indira Popović (Foto: Tamara Korać, Picture It)Indira Popović
Indira Popadić je nakon dvadeset godina preduzetništva u oblasti veleprodaje i maloprodaje dečije garderobe, odlučila da preduzetnicima koji počinju ili su još nedovoljno afirmisali svoje poslove, prenese stečeno znanje i iskustvo kroz njen priručnik za preduzetnike "Uzmite život u svoje ruke" koji je predstavila posetiocima istakavši "da možeš da kukaš što nešto ne može ili da vidiš šta može".

Kao redovan posetilac, Indira Popadić je istakla važnost NetWorking Day – Poslovnih susreta i pohvalila nastojanja Irene Lalić da pokrene naše građane u cilju realizacije njihovih preduzetničkih snova i ambicija i omogući im međusobno upoznavanje i poslovno povezivanje.

NetWorking Day – Poslovni susreti prisutni su u Beogradu i Novom Sadu. Nacionalni pokrovitelji događaja su Telekom Srbija i Societe Generale banka, medijski pokrovitelj je eKapija.

Sledeći događaj biće održan u septembru. Detaljnije informacije možete pratiti na zvaničnom sajtu organizatora networkingday.rs

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.02.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Ove godine tenderi vredni 111,6 mil EUR za stručni nadzor gradnje 7 velikih infrastrukturnih projekata - U planu i nabavka projekta za završetak Ipsilon kraka

U okviru Plana javnih nabavki Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za 2024. godinu, najavljeni su tenderi za stručni nadzor nad 7 velikih infrastrukturinih projekata ukune vrednosti oko 111,6, kao i za projektovanje završetka ipsilon kraka na Koridoru 10. Evo o kojim projektima je reč, kada će biti raspisani tenderi i kolika je pojedinačna procenjena vrednost javnih nabavki: Auto-put Požega-Kotroman i tunel

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.