Izvor: InStore magazin | Petak, 07.07.2017.| 12:27

Don Don za tri godine uložio 3 mil EUR u niški Žitopek - U planu širenje maloprodaje

(Foto: amenic181/shutterstock.com)
Pre tri godine kompanija Don Don preuzela je niški Žitopek. U međuvremenu, ojačali su ugled lokalnog brenda i vratio pogon na mesto koje mu u srpskom pekarstvu pripada.

U Žitopek, jednu od najvećih pekara u svom sistemu, kompanija Don Don do sada je uložila oko tri miliona evra, prvenstveno u unapređenje proizvodnog procesa, a zatim u revitalizaciju maloprodajnih objekata.

Kako je saopšteno iz kompanije, urađeni su remonti na svim tunelskim linijama u pekari, postavljena i pokrenuta protočna parna peć velikog kapaciteta, povećan broj roto peći velikog kapaciteta za izradu peciva, postavljena minusna komora velike zapremine. Takođe, postavljene su dve fermentacione komore velikih zapremina, automatizovana peć za izradu somuna, revitalizovana i modernizovana proizvodnja kora za pitu montažom dve mašine velikog kapaciteta, urađena kompletna instalacija vodovoda. Kako se dodaje, sa tim u vezi je završena i ekonomizacija potrošnje energenata uz investicije u novi sistem za zagrevanje pekare.

Celokupna produktivnost i profitabilnost pekare su podignuti na viši novo, proširen je asortiman proizvoda uz poboljašnje kvaliteta, i revitalizovana je mreža maloprodajnih objekata na teritoriji celog Niša, istakli su iz Don Don-a.

U planu je dalje širenje maloprodaje prema svim većim mestima u okruženju, a za sada su otvorene maloprodaje u Prokuplju i Leskovcu. Uveden je novi način pozicioniranja maloprodaje kroz novi tip objekata, a planira se postavljanje još objekata ovog tipa i otvaranje novih komšijskih pekara u Nišu, poručili su iz Žitopeka.

Danas Žitopek pekarskim proizvodima snabdeva borski, zaječarski, pirotski, nišavski, pčinjski, jablanički i toplički okrug, a na dnevnom nivou za proizvodnju utroši oko 30 tona brašna.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.