NavMenu

U planu rekonstrukcija novosadskih domova zdravlja na Limanu i Novom naselju

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 06.07.2017. 14:45
Komentari
Podeli
(Foto: miamia/shutterstock.com)
Grad Novi Sad konkurisao je u Kancelariji za javna ulaganja pri Vladi Srbije za sredstva za kompletnu rekonstrukciju domova zdravlja na Limanu IV i Novom naselju.

Prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, Grad je nastavio da ulaže u zdravstvo, pa su tako upravo nabavljena i puštena u rad tri nova ultrazvučna aparata, ove godine se nabavljaju i novi automobili za ekipe Kućnog lečenja, a očekuju se sredstva za rekonstrukciju pomenutih domova zdravlja.

Od tri nova ultrazvučna aparata, ukupno vredna 18 miliona dinara, dva su nabavljena za Dom zdravlja na Limanu IV, dok će jedan aparat raditi u Zmaj Ognjena Vuka.

Član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat je istakao da buduća rekonstrukcija domova zdravlja na Limanu i na Novom naselju podrazumeva radove usled kojih će veći deo tih objekata biti zatvoren u tom periodu.

- Upravo iz tih razloga se nameće direktna veza između izgradnje zgrade Hitne pomoći i preseljenja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na novu lokaciju, te nam je interes da ta zgrada bude što pre gotova. Radovi napreduju veoma dobro, izlivena je zadnja ploča, završavaju se garaže i sada kreće sređivanje. U toku je priprema javnih nabavki, obezbeđena su novčana sredstva zajedno sa AP Vojvodinom, i očekujemo uskoro raspisivanje javne nabavke za opremanje zgrade Hitne pomoći. Čim zgrada bude bila gotova, deo Doma zdravlja na Limanu se preseljava u Vršačku ulicu i nakon toga se stvaraju uslovi za početak radova na temeljnoj rekonstrukciji - istakao je Horvat.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.