NavMenu

Dela inspirisana Teslom u Progresu od 7. jula

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.07.2017. 11:18
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Mijatovic/shutterstock.com)
Međunarodna izložba Art to Science - Science to Art (Umetnost nauci - nauka umetnosti) na kojoj će slikarska, vajarska i konceptualna dela izložiti umetnici iz Rusije, SAD, Grčke, Češke, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije biće otvorena u petak, 7. jula, u 19.30 časova u galeriji Progres, saopštili su organizatori.

Izložbu će otvoriti Nikola Lončar, osnivač i predsednik Tesline naučne fondacije iz Filadelfije (SAD).

Diplomirani slikar beogradskog FLU i selektor radova Milica Savić je istakla da su "sopstvenom poetikom i simbolikom u najrazličitijim materijalima, umetnici plastično oblikovali likovne forme obuhvatajući širok spektar onoga što Tesla može biti, što Tesla jeste ili pak onoga što nam je ostavio u nasleđe".

Biće predstavljena dela Manolisa Yiannadakisa, Velizara Krstića, Gale Čaki, Viktora Kiša, Panagiotis Kalogiannisa, Bojane Križanec, Mateja Bizovičara, Dušice Pejić, Mihaila Stošovića, Miroslava Lazovića, Gordane Tomić, Ivana Gracnera, Vukašina Milovića, Nikole Žigona, Jelene Kršić, Aleksandre Grbović, Angela Korunovskog, Gorana Ćetkovića, Ivane Milev, Nataše Budimlije, Tajane Kajtez, Slobodana Savića, Nenada Milovanovića, Marije Tanasković Papadopulos, Mihaila Petkovića, Bojana Mikulića i Milice Savić.


Izložba se organizuje povodom 161 godine od rođenja Nikole Tesle i 125 godina od jedinog njegovog boravka u Beogradu, i biće otvorena do 14. jula.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.07.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Pokrenut projekat "Rekonstrukcija srednjevekovnog grada u Kruševcu" - Uskoro izrada dokumentacije za obnovu Lazarevog grada

Evropska unija je preko EU PRO Plus programa obezbedila više od 9,6 mil EUR za realizaciju 18 projekata koji će doprineti boljem životu stanovništa u 30 lokalnih samouprava, koje su prethodno razvile teritorijalne strategije. Ovi projekti će aktivirati potencijale i resurse 11 teritorija, pomoći u rešavanju zajedničkih problema i promovisati zajednički rad većih gradova i manjih opština, uz aktivno učešće civilnog i poslovnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.