Izvor: Novosti | Četvrtak, 06.07.2017.| 09:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zbog nedostatka novca otkazan tradicionalni zrenjaninski sajam Inocoop

(Foto: Eugenio Marongiu/shutterstock.com)
Osamnaesti Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva Inocoop neće biti održan. Odluku je u sredu saopštio odbor sajma Inocoop 2017, formiran pri Regionalnoj privrednoj komori Zrenjanin, koja je zajedno sa Gradskom upravom osnivač i dugogodišnji uspešan organizator ove sajamske manifestacije.

- Zbog neizvesnosti oko obezbeđenja novca za pokriće troškova, a što je prouzrokovalo kašnjenje u stvaranju logističke, tehničke i materijalne podrške u organizaciji, konstatovano je da nisu ispunjene osnovne pretpostavke za blagovremeno i uspešno organizovanje sajma - ističe se u saopštenju odbora, a posle 17 godina Inocoop će ovog leta izostati iz tradicionalne zrenjaninske manifestacije Dani piva.

Rebalansom budžeta, koji je u sredu usvojila Skupština grada, za finansiranje manifestacija od značaja za Zrenjanin, tačnije za Dane piva 2017, obezbeđeno je 32 miliona dinara.

Osmišljen i osnovan radi promocije inovacija i kooperacija, ali i pružanja pomoći malim i srednjim preduzećima u poboljšanju konkurentnosti na tržištu, Inocoop je veoma brzo stekao ugled na mapi sajmova Srbije i regiona. Poslednje nedelje avgusta, tokom pivske fešte, privlačio je stotine izlagača i hiljade gostiju u Zrenjanin. Postao je mesto za razmenu poslovnih informacija, afirmaciju preduzetnika i preduzetništva iz bivših jugoslovenskih republika.

Značaj Inocoopa prepoznali su i u EU, a sportska hala Medison, mesto odžavanja, našla se u programu razvoja prekogranične saradnje Rumunija - Srbija. Iz IPA fondova lane je obezbeđeno skoro pola miliona evra za njenu rekonstrukciju. I kada su se stekli uslovi da se hala pretvori u regionalni sajamski objekat, a sama manifestacija podigne na viši nivo stiže vest o odlaganju ovogodišnjeg Inocoopa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.