NavMenu

Aplikacija za uzimanje instant keš kredita pobednička ideja drugog Fintech Hackathona

Izvor: eKapija Ponedeljak, 03.07.2017. 13:13
Komentari
Podeli
Tim Tapp InteractiveTim Tapp Interactive
Tim Tapp Interactive pobednik je ovogodišnjeg, drugog po redu Fintech Hackathona, a osmišljavanje mobilne aplikacije koja klijentima omogućava da uzmu instant keš kredit, koristeći podatke socijalnih mreža, donela im je nagradu od 2.500 EUR, saopštila je Societe Generale banka, jedan od organizatora takmičenja.

Četvoročlani pobednički tim su mladi programeri koji su našli najlakše rešenje da klijenti podignu novac istog trenutka, a iza celog sistema stoji algoritam koji proverava kreditnu sposobnost i odobrava novac, uz određeni limit.

- Mislim da je naše rešenje bilo veoma inovativno i može biti primenjeno u svakom trenutku - objašnjava Vukašin Vučenović, član pobedničkog tima.

Drugo mesto pripalo je timu Cabrio chain i novčana nagrada od 1.500 EUR, a treće mesto osvojio je tim Hidra 2.0 i nagradu od 1.000 EUR.

Fintech Hackathon, najveće takmičenje u osmišljavanju mobilnih i web aplikacija za digitalno bankarstvo, pod nazivom Data Challenge i ove godine organizovali su Societe Generale banka, Centar za tehnološko preduzetništvo (ICT Hub), u partnerstvu sa domaćom softverskom kompanijom 30Hills.

- Veliki deo ovih rešenja jeste primenjiv u praksi i polazna ideja hakatona je podrška kreativnim timovima da nastave da razvijaju inovativne ideje. Pružamo i mogućnost da sa nekima od njih u budućnosti sarađujemo, što ne bi bio prvi put jer Societe Generale banka već sarađuje sa startapima poput 30Hills, Clever, Cube - objašnjava Vuk Kosovac, izvršni direktor marketinga te banke.

Na ovogodišnjem Data Challenge hakatonu učestovalo je oko 40 takmičara podeljenih u 10 timova, koji su tokom 48 sati neprestano radili na razvijanju softverskih rešenja.

Kriterijumi po kojima je žiri ocenjivao takmičare bili su ideja i inovativnost, primena i poslovni potencijal, funkcionalnost, dizajn i timski rad.

Sva rešenja ostaju u vlasništvu takmičara, a pored novčane nagrade dobijaju i mogućnost podrške u daljem razvoju i komercijalnoj primeni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.