NavMenu

Počela izgradnja fontane u Ubu - Vrednost investicije 10,45 miliona dinara

Izvor: Kolubarske.rs Ponedeljak, 03.07.2017. 12:17
Komentari
Podeli
(Foto: Nomad_Soul/shutterstock.com)
Na ubskom Gradskom trgu počela je izgradnja fontane, koja bi trebalo da bude završena do 27. jula.

Prema idejnom rešenju i zamisli arhitekte Mirjane Todorović fontana će biti okruglog oblika, a krasiće je dva luka, iz kojih će se slivati mlaz u vidu vodene zavese.

Između lučnih vodenih zidova biće postavljen mostić i klupe od hrastovine, fontana će imati dekorativno noćno osvetljena, dok će prilazne i obodne staze biti popločane. Vrednost investicije je 10,45 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz lokalnog budžeta.

Predsednik Opštine Ub Darko Glišić podseća da je izgradnji fontane prethodila obnova fasada zgrada na Gradskom trgu, tako da, korak po korak, centar grada postaje sve lepši.

- Polako uređujemo i zelene površine na trgu, mlade krošnje drveća dobijaju svoju punu formu i sa fontanom će ovaj prostor biti prelep. Mi smo obećali da ćemo u centru grada napraviti još neki sadržaj, koji će ga dodatno oplemeniti i dati mu poseban ton i izgled. Ovaj posao pripremamo od prošle godine, ali smo tek sada, nakon sprovedenog tendera, uspeli da krenemo u njegovu relizaciju. Gradski trg, koji inače jeste stecište svih Ubljana uveče, pogotovo dece, sigurno će sa fontanom privlačiti građane da ovde, i više nego do sada, provode svoje slobodno vreme. Pošto će fontana, po ugovoru, najkasnije biti završena do 27. jula, dobar deo leta biće u funkciji - rekao je Glišić.

Napominje i da je za fontanu traženo idejno-arhitektonsko rešenje koje se potpuno uklapa u prostor gradskog jezgra i objedinjuje ga u jedinstvenu i prepoznatljivu urbanu celinu.

Fontana na Gradskom trgu snabdevaće se vodom iz javnog vodovoda, a za njeno čišćenje i održavanje biće zaduženo Komunalno preduzeće Đunis.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.