NavMenu

U najužem izboru za spomenik Zoranu Đinđiću šest radova

Izvor: Tanjug/RTS Nedelja, 02.07.2017. 17:22
Komentari
Podeli
Budući izgled Studentskog trga, prema zamisli arhitekte Borisa Podreke (Foto: beograd.rs)Budući izgled Studentskog trga, prema zamisli arhitekte Borisa Podreke
Žiri za izbor rada na osnovu kojeg će biti izgrađen spomenik Zoranu Đinđiću završio je prvi krug žiriranja i odabrao šest od ukupno 40 pristiglih radova, saznaje Tanjug.

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da se Grad Beograd ponosi time što je 40 umetnika učestvovalo u prvom krugu konkursa za podizanje spomenika Đinđiću.

- Žiri je izabrao šest najboljih radova i sada čekamo oktobar, kada će se dodeliti nagrade i izabrati najbolji rad koji ćemo realizovati - rekao je Vesić Tanjugu i podsetio da se spomenik Đinđiću podiže na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Gradski arhitekta Milutin Folić kaže da će se spomenik nalaziti na novouređenom Studentskom trgu, za koji je projekat radio predsednik žirija za odabir spomenika, Boris Podreka. On je naglasio da je žiri sastavljen od eminentnih ličnosti među kojima su, pored Podreke, i slikar Vlada Veličković, slovenački vajar Mirsad Begić i drugi.

Kako je ranije objavljeno, spomen-obeležje Zoranu Đinđiću trebalo bi da bude postavljeno 12. marta 2018. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.