NavMenu

Otvoren prvi Sajam zadrugarstva u Srbiji

Izvor: Tanjug Petak, 30.06.2017. 18:09
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić, otvorio je u petak, 30. juna 2017. godine, na beogradskom Trgu Republike prvi Sajam zadrugarstva.

Tom prilikom, Krkobabić je kazao da je Vlada Srbije opredelila 25 mil EUR za revitalizaciju postojećih i otvaranje novih zadruga. On je rekao da državnu zemlju, koju Srbija ima, vlada želi da podeli mladim zemljoradnicima.

Inicijativu za obnovu zadruga u Srbiji pozdravio je akademik Dragan Škorić, predsednik Odbora za selo SANU, a predsednici Zadružnog saveza Srbije i Zadružnog saveza Vojvodine inicijativu vlade da se oživi srpsko zadrugarstvo okarakterisali su kao znak "da smo svi zajedno krenuli u dobrom pravcu".

Plan vlade je da u naredne tri godine u 500 velikih sela bude formirano 500 zadruga, za šta se planira 25 mil EUR, a sredstva su budućim zadrugarima dostupna putem javnog konkursa koji je nedavno rapisan.


U zemljama Evropske unije registrovano je više od 90 miliona članova zadruga, a u svetu više od 800 miliona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.