NavMenu

Potpisani ugovori sa 52 čačanska privrednika o subvencijama za zapošljavanje

Izvor: Ozonpress Petak, 30.06.2017. 11:44
Komentari
Podeli
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović dodelio je ugovore za subvencije za novo zapošljavanje, koje su potpisala 52 poslodavca. Oni će zaposliti 66 radnika, od kojih je pet sa invaliditetom.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Saša Obradović podseća da subvencije po jednom zaposlenom radniku iznose 220.000 dinara, dok za zapošljavanje invalida poslodavci dobijaju 300.000 dinara. Obaveza poslodavca je da novozaposlene radnike zadrže u radnom odnosu godinu dana.

Branimir Plazinić, vlasnik firme Plazmateh, ističe da su subvencije idealan način za pospešivanje lokalnih privrednika.

- Zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada, zaposlili smo dva nova radnika. Svoje novo radno mesto u firmi Plazmateh pronašli su inženjer elektrotehnike i menadžerski inženjer. U narednim godinama planiramo nova zapošljavanja, ali sve to zavisi od stanja na tržištu, izjavio je Plazinić.

- Dobila sam 220.000 dinara za zapošljavanje ćerke koja je na bioru. Cvećara je naš porodični biznis i uskoro ćemo obeležiti 20 godina rada. Planiramo novo zapošljavanje ali to će malo sačekati dok ne vidimo kako će biti stanje na tržištu. Zahvalna sam na ovoj vrsti pomoći malim radnjama - kaže Dušanka Dimitrijević, vlasnica cvećare Orhideja.

Auto Čačku su odobrena sredstva za zapošljavanje jedne osobe sa invaliditetom.

- Auto Čačak zapošljava veliki broj ljudi, a među njima i lica sa invaliditetom. Već imamo angažovana lica koja imaju status invalidnih lica i ovoga puta smo konkurisali za prijem jedno invalidno lice. Nadam se da će ostati u radnom odnosu i nakon isteka ugovorne obaveze jer su se do sada pokazali kao veoma odgovorni radnici, rekla je Ružica Đaković iz firme Auto Čačak.


Gradonačelnik Milun Todorović je izjavio da Čačak izdvaja najviše sredstava za aktivne mere zapošljavanja.

- Nastavljamo tu pozitivnu praksu. Ove godine je iz budžeta izdvojeno 38 miliona dinara za subvencije, a trudimo se da to u narednom periodu još više povećamo.

Tokom letnjih meseci biće potpisani ugovori za još dve aktivne mere koje podstiču novo zapošljavanje, a reč je o samozapošljavanju i stručnoj praksi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.