Izvor: Beta | Utorak, 27.06.2017.| 14:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izdati lokacijski uslovi za nastavak gradnje železničke stanice u Prokopu

(Foto: YouTube)
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je danas lokacijske uslove za nastavak izgradnje železničke stanice Beograd-centar u Prokopu, koji će obuhvatiti i dalju izgradnju pristupnih saobraćajnica.

Lokacijski uslovi predviđaju nastavak radova po fazama i obuhvatiće, između ostalog, i izgradnju stanične zgrade, saobraćajnica unutar kompleksa i pristupnih saobraćajnica, saopštilo je to ministarstvo.

Nakon završetka radova na prvoj fazi projekta, železnička stanica Prokop puštena je u saobraćaj u januaru 2016, nakon 40 godina od početka izgradnje, podseća se u saopštenju.

Sa ove stanice danas, pored BG voza, saobraćaju vozovi ka Novom Sadu, Šidu i Nišu, a od 15. jula, po završetku prve faze radova na rekonstrukciji pruge Resnik-Valjevo, planirani su i polasci ka Užicu i Baru.

U drugoj fazi planirana je i izgradnja stanične zgrade, gornjeg sprata stanice namenjenog komercijalnim sadržajima, kao i saobraćajnog i putničkog prilaza Prokopu sa autoputa i obodnih gradskih saobraćajnica.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.