Izvor: eKapija | Ponedeljak, 26.06.2017.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

ETF dobio novih 500 m2 nastavnog prostora - Omogućen upis za dodatnih 60 studenata softverskog inženjerstva

(Foto: isak55/shutterstock.com)
Elektrotehnički fakultet od jeseni će nastavu vršiti na dodatnih 500m2 prostora u zgradi Lola holdinga na Bulevaru Kralja Aleksandra, a novi kapaciteti omogućili su mesto za dodatnih 60 studenata na smeru Softversko inženjerstvo.

- Novih 60 samofinansirajućih studentaa biće upisano upravo zahvaljujući novom prostoru koji nam je ustupljen Odlukom Vlade – potvrdio je za eKapiju Zoran Jovanović, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Indeks ETF-a tako, ove godine dobiće 180 studenata na smeru Softversko inženjerstvo, od čega će njih 30 studirati na račun države.

Brucoši će, kako kaže dekan, u nove prostorije sesti već od jeseni.

- Videćemo sa Ministarstvom da li ćemo dobiti neka sredstva za renoviranje, ali će fakultet svakako tokom leta adaptirati prostor kako bi nastava nesmetano krenula od nove školske godine.

Interesovanje maturanata za ETF raste iz godine u godinu, na čemu insistira i država jer na tržištu postoji ogromna potražnja za IT stručnjacima, a nedostatak prostoranog kapaciteta, na fakultetu godinama navode kao jedan od ključnih razloga nemogućnosti upisa većeg broja studenata.

Ovogodišnji prijemni ispit za Elektrotehnički fakultet u Beogradu budući brucoši polažu danas. Za indeks ETF-a konkurisalo je 1150 maturanata, a u amfiteatre i slušaonice će od oktobra sesti njih nešto više od 700 - na smeru Elektrotehnika i računarastvo biće upisano 400 budžetskih i 132 samofinanirajuća studenata, dok će Softversko inženjerstvo pohađati 150 samofinansirajućih i 30 studenata na budžetu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.