NavMenu

Počela rekonstrukcija niškog hotela Ambasador - Prvi gosti do marta 2018. (FOTO)

Izvor: eKapija/Beta Petak, 23.06.2017. 12:02
Komentari
Podeli
Hotel Ambasador, jedan od simbola grada Niša, biće kompletno rekonstruisan do početka naredne godine, saznaje agencija Beta u kompaniji My Place Group.

Ta firma je u junu prošle godine kupila hotel Ambasador, a kako navode, "do marta naredne godine trebalo bi da primi prve goste".

Direktor kompanije My Place Group Ivan Spasić kaže da je rekonstrukcija počela prošlog meseca i koštaće više od 2,5 mil EUR.

- Iz hotela je već iznet sav stari nameštaj, instalacije, sanitarije. U toku je rušenje pregradnih zidova i taj hotel će umesto nekadašanjih 150 soba, imati oko 70 soba, od kojih će 12 biti apartmani - ističe Spasić.

Kako dodaje, sobe će biti savremeno opremljene, a objekat će dobiti i konferencijsku salu, spa centar, teretanu, kao i tri restorana.

- Spoljašnji izgled hotela takođe će biti promenjen, biće postavljena nova fasada, novi aluminjumski okviri prozora i novi prozori - ističe Spasić i dodaje da će rekonstrukcija biti rađena tako da hotel dobije pet zvezdica.

Spasić je kazao da obnova Ambasadora nije krenula prošle godine, kao što je to bilo najavljeno, zbog pribavljanja dozvola i projektovanja.

- Dozvolu za adaptaciju moralo je da izda Ministarstvo građevine, jer je hotel viši od 50 metara - objasnio je on.

Hotel Ambasador prodat je firmi My Place Group na licitaciji za nešto više od 97 miliona dinara.

Ambasador je bio u vlasništvu Srbijaturista do 2003. godine, kada ga je kao i ostale hotele tog preduzeća (Park, Partizan, Nais i Ozren) kupila firma američkog biznismena Srbe Ilića. Nakon višegodišnjeg sudskog spora sa Agencijom za privatizacijom, Ilić je 2014. godine odlučio da proda sve hotele uključujući i Ambasador.

Fotogalerija
Rekonstrukcija hotela Ambasador
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.