NavMenu

Penali za izvođače zbog kašnjenja radova na izgradnji KC Niš?

Izvor: Novosti Petak, 23.06.2017. 08:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo zdravlja Srbije razmatra da od glavnog izvođača radova na novom Kliničkom centru Niš, italijanske kompanije Inso, zatraži da plati penale zbog kašnjenja sa završetkom gradnje. Prvi rok za završetak radova bio je oktobar 2016. godine, da bi otvaranje bilo pomereno za 27. mart 2017. Pošto ni taj rok nije ispoštovan, ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je finansijske sankcije za izvođače.

Direktor Kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Radovanović smatra da italijanska kompanija Inso, glavni izvođač radova na Kliničkom centru, treba da plati penale zbog kašnjenja radova.

- Cilj je da pacijenti Niša i juga Srbije što pre mogu da koriste najsavremeniji objekat i novu opremu koja je već kupljena uz pomoć Vlade Srbije. Imao sam višečasovni, na momente buran i žučan, sastanak sa izvođačima radova. Upravo sam insistirao na ovome o čemu je i ministar Lončar govorio - a to su kazne za izvođače - kaže Radovanović.


Italijani koji rade na izgradnji negoduju zbog mogućih novčanih sankcija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.