NavMenu

Pet ponuđača dostaviće obavezujuće ponude za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla - Evo ko je u trci

Izvor: Politika Sreda, 21.06.2017. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Bezarević)
U trku za koncesiono upravljanje beogradskim Aerodromom Nikola Tesla ušlo je četiri konzorcijuma i jedna kompanija, koji će morati da dostave obavezujuće ponude, saznaje Politika.

Reč je o švajcarsko-francuskom konzorcijumu (Meridiam Eastern Europe Investments, Aerodrom iz Ciriha i Eiffage), indijsko-grčkom konzorcijumu (GMR Infrastructure limited i Terna), francuskoj kompaniji Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparskom konzorcijumu (Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineskom konzorcijumu ( HNA i China National Aero-Technology).

Ako se pogleda njihov portfolio stiče se utisak da će se za beogradski aerodrom boriti zaista ozbiljne kompanije koje imaju iskustvo u avio-biznisu, navodi beogradski list.

Na pretkvalifikacioni konkurs za Aerodrom Nikola Tesla javilo se 27 zainteresovanih kompanija, a u prvoj fazi postupka kada su pristizale neobavezujuće ponude država je tri puta produžavala rokove.

I ulazak u drugu fazu praćen je još jednim produženjem roka. Zainteresovani ponuđači su naime, do 30. maja dostavljali neobavezujuće ponude. Prvobitno je bilo predviđeno da do 10. juna država odluči ko se od potencijalnih investitora kvalifikovao za učešće u obavezujućoj trci za aerodrom, ali je to pomereno za 21. jun na zahtev kvalifikovanih učesnika.


Od danas, odnosno srede 21. juna tako, počinje prava trka za izbor koncesionara od kada bi trebalo da počnu da stižu obavezujuće ponude.

Objavljivanjem imena onih koji su prošli kvalifikacije počinje druga faza postupka koja će trajati dva i po meseca odnosno 75 kalendarskih dana. To znači da bi početkom septembra trebalo da bude poznato kome će država poveriti aerodrom na upravljanje u narednih 25 godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.