NavMenu

Bosch gradi novu fabriku poluprovodnika u Drezdenu - Investicija vredna milijardu evra

Izvor: eKapija Utorak, 20.06.2017. 14:10
Komentari
Podeli
Kompanija Bosch uložiće ukupno do milijardu evra u gradnju nove fabrike poluprovodnika u Drezdenu. Da bi zadovoljila potražnju usled sve veće primene interneta stvari (IoT) i mobilnosti, nova lokacija će proizvoditi čipove na osnovu poluprovodnika od 12 inča. Kako navode iz kompanije, izgradnja visokotehnološke fabrike trebalo bi da bude završena do kraja 2019. godine, a nakon faze puštanja u pogon, proizvodnja će verovatno početi krajem 2021.

- Nova fabrika poluprovodnika je najveća pojedinačna investicija u istoriji kompanije Bosch dugoj više od 130 godina - rekao je dr Volkmar Dener, predsednik upravnog odbora kompanije Robert Bosch GmbH.

U Drezdenu je planirano zapošljavanje čak 700 radnika.

- Poluprovodnici su ključne komponente svih elektronskih sistema. Kako umrežavanje i automatizacija rastu, oni se primenjuju u sve više oblasti. Širenjem proizvodnih kapaciteta poluprovodnika dali smo sebi dobru osnovu za budućnost i jačanje konkurentnosti - rekao je Dener.


Za više od 45 godina, Bosch je napravio poluprovodničke čipove u više varijanti, pre svega kao specifično primenljiva integrisana kola (ASIC), poluprovodnike struje i mikro-elektro-mehanički sistem (MEMS). Od 2016. godine, svaki automobil koji izlazi sa proizvodnih linija u svetu ima u proseku više od devet čipova koje je proizveo Bosch.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.