Izvor: B92 | Utorak, 01.07.2008.| 16:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

U "Goši" otvorena nova linija za proizvodnju teretnih vagona "eanos" - do kraja avgusta i nova linija za obrtna postolja

(Foto: b)

U fabrici za proizvodnju šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci je otvorena nova linija za proizvodnju teretnih vagona tipa "eanos".

Kapacitet nove linije je proizvodnja dva vagona dnevno, a opslužuje je 80 radnika na površini od 2.770 m2. Prošle godine u "Goši" je proizvedeno 170 "eanos" teretnih vagona za kupce iz zapadne Evrope, za ovu godinu planirana je proizvodnja 550 vagona, a naredne godine 750 vagona.

Fabrika "Goša" je krajem maja konkurisala kod Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza za dodelu bespovratnih sredstava za nove investicije i za investicioni projekat izgradnje fabrike za proizvodnju teretnih vagona ``eanos`` i obrtnih postolja. Vrednost projekta iznosi 2 mil EUR.

- Država je ove godine odobrila 750.000 EUR podsticaja iz Nacionanog investicionog plana za zapošljavanje 300 radnika i otvaranje dve nove proizvodne linije u Goši - podsetio je otvarajući pogon ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Investicijom je predviđeno da se, osim nove proizvodne linije za teretne vagone, krajem avgusta otvore i proizvodne linije za obrtna postolja u krugu već postojeće fabrike.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.