Izvor: eKapija | Utorak, 20.06.2017.| 09:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vinarija PIK Oplenac iz Topole počela izvoz u Kinu

(Foto: niderlander/shutterstock.com)
Vinarija PIK Oplenac iz Topole počela je sa izvozom vina u Kinu, a isporuka od 56.000 boca put ove azijske zemlje krenula je u subotu (17. juna 2017. godine), objavljeno je na sajtu opštine Topola.

Ovaj poslovni aranžman bio i povod dolaska u Topolu ambasadora Kine Li Mančanga sa saradnicima. Ambasador Mančang i predsednik opštine Dragan Živanović posetili su vinariju Oplenac odakle su sa rukovodstvom ispratili šlepere pune vina.

Živanović je rekao da se nada da će pored izuzetno kvalitetnog vina na tržište najmnogoljudnije zemlje sveta krenuti i mnogi drugi naši proizvodi.

- Nadam se da će napori naših vinara odškrinuti vrata i za druge srpske proizvode da dođu na kinesko tržište. To je probirljivo tržište koje insistira na kvalitetu koji mi moramo ispoštovati. Osim toga naša poslovna šansa je i turizam. Topola kineskim turistima ima šta da ponudi. Pored istorijskog nasleđa, naši prijatelji iz Kine sve češće ističu i prelepu prirodu kakvu ovaj deo Srbije može da ponudi - rekao je Živanović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.