Izvor: Ozonpress | Utorak, 20.06.2017.| 15:46

Iz pogona Prvog maja delovi za Škodu - Auto Čačak do kraja 2017. pokreće proizvodnju komponenata za češke automobile

Ilustracija (Foto: aSuruwataRi/shutterstock.com)
Do kraja 2017. godine planira se ponovno pokretanje proizvodnje u čačanskoj fabrici Prvi maj, koja bi trebalo da proizvodi neke od komponenata za potrebe češke fabrike automobila Škoda. To je u ponedeljak (19. juna 2017. godine) novinarima saopštio vlasnik firme Auto Čačak, Milenko Kostić, nakon što se u prostorijama svoje firme sastao sa ambasadorkom Češke Republike, Ivanom Hlavsovom.

Prema rečima vlasnika kompanije Auto Čačak, pregovori o pokretanju proizvodnje komponenata za fabriku u čačanskom Prvom maju traju već nekoliko meseci i plan je da budu konkretizovani do Nove godine, uz podršku Auto Čačka kao partnera, ali i Češke Ambasade.

- Očekujemo da ćemo do kraja godine početi proizvodnju određenih komponenti za fabriku Škoda. Na tome već dugo radimo, imamo podršku Ambasade. Pogon bi se gradio u fabrici Prvi maj, koja je trenutno u stečaju. Pregovori o tome šta bi se proizvodilo još traju, ima dosta mogućnosti - najavio je Kostić.

Češka ambasadorka izjavila je da Auto Čačak simbol uspešne privredne saradnje sa Srbijom, koja je u samom vrhu u pogledu prodaje Škodinih vozila u ovom regionu.

- Buduća saradnja najviše zavisi od srpskih potrošača i želje da se kupuju automobili fabrike Škoda. Prodaja je sada na dobrom nivou i Srbija prednjači u tome - rekla je Ivana Hlavsova, ambasadorka Češke Republike u Beogradu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.