Izvor: Večernje novosti | Ponedeljak, 19.06.2017.| 17:37

Valjevsko naselje Brđani dobija školu nakon 17 godina - U novim klupama od septembra

Ilustracija
Posle 17 godina gradnje, i više puta najavljivanog i otkazivanog otvaranja, konačno će, na jesen, u Šestoj osnovnoj školi u Brđanima, u Valjevu, početi nastava. Do sada, u gradnju je uloženo oko 300 miliona dinara, ali će ukupna cifra biti poznata kada svi radovi budu završeni, nabavljena je i oprema za novu školu, za koju su sredstva obezbedili Ministarstvo prosvete i lokalna samouprava.

Grad je izdvojio i dodatnih 10 miliona dinara za naknadne manje radove, koji će tokom leta biti završeni. Useljavanje škole planirano je za naredni mesec, a da tehnički prijem bude okončan do kraja avgusta. Radovi su počeli 2000, ali su prekinuti 2003. godine, i za to vreme uloženo je 50 miliona dinara. U izgradnju u 2009. i 2010. godini investirano je oko 147 miliona dinara. Od toga, 118 miliona dinara obezbedio je Grad Valjevo, a 28 miliona dinara Ministarstvo prosvete.

- Za vreme gradnje škole zakon se čak 18 puta menjao, pa je dokumentacija morala da se prilagođava - objašnjava zamenik gradonačelnika Valjeva Dragan Jeremić.

- Kako bi svi nedostaci bili otklonjeni, Grad je pre izvesnog vremena formirao posebnu komisiju. Raspisan je i tender za otklanjanje tih sitnih nedostataka.

Formirana komisija treba da popiše sve nepravilnosti, odnosno sve ono što su neki od mnogobrojnih izvođača radova, koji su se za više od decenije i po izmenjali, slučajno ili namerno zaboravili da završe.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.