NavMenu

Valjevsko naselje Brđani dobija školu nakon 17 godina - U novim klupama od septembra

Izvor: Večernje novosti Ponedeljak, 19.06.2017. 17:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Posle 17 godina gradnje, i više puta najavljivanog i otkazivanog otvaranja, konačno će, na jesen, u Šestoj osnovnoj školi u Brđanima, u Valjevu, početi nastava. Do sada, u gradnju je uloženo oko 300 miliona dinara, ali će ukupna cifra biti poznata kada svi radovi budu završeni, nabavljena je i oprema za novu školu, za koju su sredstva obezbedili Ministarstvo prosvete i lokalna samouprava.

Grad je izdvojio i dodatnih 10 miliona dinara za naknadne manje radove, koji će tokom leta biti završeni. Useljavanje škole planirano je za naredni mesec, a da tehnički prijem bude okončan do kraja avgusta. Radovi su počeli 2000, ali su prekinuti 2003. godine, i za to vreme uloženo je 50 miliona dinara. U izgradnju u 2009. i 2010. godini investirano je oko 147 miliona dinara. Od toga, 118 miliona dinara obezbedio je Grad Valjevo, a 28 miliona dinara Ministarstvo prosvete.

- Za vreme gradnje škole zakon se čak 18 puta menjao, pa je dokumentacija morala da se prilagođava - objašnjava zamenik gradonačelnika Valjeva Dragan Jeremić.

- Kako bi svi nedostaci bili otklonjeni, Grad je pre izvesnog vremena formirao posebnu komisiju. Raspisan je i tender za otklanjanje tih sitnih nedostataka.

Formirana komisija treba da popiše sve nepravilnosti, odnosno sve ono što su neki od mnogobrojnih izvođača radova, koji su se za više od decenije i po izmenjali, slučajno ili namerno zaboravili da završe.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.