Izvor: eKapija | Ponedeljak, 19.06.2017.| 15:52

Napred objavio nameru za preuzimanje Energoprojekta

(Foto: archerix/shutterstock.com)
Drugi po veličini akcionar beogradskog Energoprojekt holdinga (ENHL), firma Napred Razvoj, objavila je, zajedno sa licima sa kojima deluje, nameru za preuzimanje ove najveće domaće građevinske kompanije, prenosi Wisebroker.

Napred, koji u ovom poslu zajednički deluje sa firmama Montinvest Properties i Jopag AG, koje poseduju preko 10% akcija, namerava da preuzme preostalih 64,68% akcija Energoprojekta koje se nalaze u rukama države i manjinskih akcionara.

Ova namera objavljena je u petak kada je održana skupština akcionara kompanije na kojoj su država i ostali prisutni akcionari, ali u odsustva Napreda i njegovih partnera, izglasali poverenje postojećoj upravi.

Istovremeno, Komisija za hartije od vrednosti je saopštila putem Beogradske berze da je okončala istragu u kojoj je utvrdila da je nakon spornih transakcija u januaru i februaru nastala obaveza davanja ponude za preuzimanje firmi Energoprojekt holding, Energoprojekt Entel (EPEN) i Energoprojekt Garant (EPGR), te je stoga Napredu i povezanim licima oduzela pravo glasa u Energoprojekt holdingu, prenosi Wisebroker.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.