Izvor: Blic | Ponedeljak, 19.06.2017.| 15:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dodatni posao na rekonstrukciji Ložioničkog mosta - Pomeren rok za završetak radova u Užicu

Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Rok za završetak rekonstrukcije Ložioničkog mosta u Užicu je pomeren, a cena ovog poduhvata biće mnogo veća pošto je, tokom površinskih radova, utvrđeno da je popustila i konstrukcija petlje.

Početkom aprila o trošku Puteva Srbije počeo je posao obnove 40 godina starog mosta na magistralnom pravcu Požega – Zlatibor kroz Užice, uz najavu da će sve biti završeno do 19. juna. Međutim, posle skidanja asfalta otkirvena je potencijalno opasnija "bolest" građevine.

- Posle podizanja kolovoznog zastora pronađeno je da su popustili konstrukcioni elementi, što je manje-više bilo i očekivano s obrzirom na to da je most star četiri decenije. Bila su dva izbora – ili da se rehabilituje samo površinski sloj, kao što je prvobitno planirano, ili da se konstrukcija ojača. Putevi Srbije odlučili su ovo drugo, jer ako se dotrajali elementi ne saniraju odmah, Ložionički most bi za koju godinu bio nebezbedan za saobraćaj. Bolje je konstrukciju, ako radovi već traju, ojačati odmah i rešiti problem za narednih nekoliko decenija, nego čekati da most postane potpuno rizičan za saobraćaj – priča za Blic Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica.

Dodatni radovi uslovili su da saobraćaj preko petlje bude zatvoren do kraja jula, ali i da vrednost investicije sa predviđenih 30 "skoči" na 50 miliona dinara.

Nešić ukazuje da Gradska uprava nije zadovoljna intenzitetom obnove mosta i apeluje na izvođače radova da ubrzaju posao zbog saobraćajnih gužvi.

Odmah posle otvaranja Ložioničkog mosta, kaže on, počeće izgradnja kružnog toka, upravo na potezu kroz koji se usmerava saobraćaj sa magistrale – između Javne garaže, Vatrogasnog doma i NIS-ove pumpe.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.