NavMenu

Predstavnici svetskih kompanija i EBRD-a posetili RTB Bor

Izvor: Beta Subota, 17.06.2017. 17:31
Komentari
Podeli
(Foto: Sumit buranarothtrakul/shutterstock.com)
Rudarsko-topioničarski basen Bor posetila je delegacija visokih gostiju i predstavnika svetskih rudarskih kompanija, proizvođača opreme i banaka na čelu sa direktorom EBRD-a u Srbiji Danielom Bergom.

Direktor EBRD banke u Srbiji Daniel Berg je ocenio da je RTB "od velike važnosti za Srbiju, jer država ima koristi od onoga što se u toj kompaniji proizvodi".

- Posebno mi se dopalo to što se vodi računa o okolini, jer je veoma teško voditi ovakvu kompaniju bez štetnog uticaja na životnu sredinu - rekao je Berg. On je dodao da se nada da će RTB pronaći "dobrog partnera".

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski je kazao da je ta kompanija, osim rude čije su sigurne rezerve u ovom trenutku procenjene na milijardu i 355 miliona tona, svoju budućnost osigurala i u novoj, najboljoj dostupnoj tehnologiji.

Ros Lund iz Ministarstva za međunarodnu trgovinu Velike Britanije istakla je da je potpuno sigurna da srpska industrija rudarstva ima svetlu budućnost.

- Impresionirani smo onim što se događa u rudarskoj industriji u Srbiji, a posebno smo oduševljeni novom tehnologijom koju primenjuje RTB. Vlada Velike Britanije će sa zadovoljstvom pomagati projekte poput nove topionice u Boru, a sigurna sam i da britanska izvozno-razvojna banka može da ponudi bolje uslove kreditiranja od onih koje daje kanadska EDC banka - rekla je Ros Lund.





Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.