NavMenu

Grad Beograd sufinansira organizaciju kongresa i manifestacija

Izvor: eKapija Subota, 17.06.2017. 14:53
Komentari
Podeli
(Foto: Mikhail Markovskiy/shutterstock.com)
Sekretarijat za privredu raspisao je javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava dobrovoljnim i nevladinim nedobitnim organizacijama za sufinansiranje dela troškova za organizaciju domaćih i međunarodnih kongresa, manifestacija, festivala, edukacija, seminara, izložbi, međunarodnog i domaćeg karaktera, kao i za unapređenje programa korišćenjem informacionih tehnologija u turizmu na teritoriji grada Beograda u 2017. godini.

Konkurs je otvoren do 11. avgusta. Prema rečima v. d. sekretara za privredu Milinka Veličkovića, cilj konkursa je povećanje skupova organizovanih u Beogradu, s fokusom na unapređenje međusobne saradnje između naučnih i stručnih asocijacija – udruženja kao neprofitnog sektora, unapređenje manifestacionog i kongresnog turizma i promociju Beograda kao poželjne turističke destinacije.

– Podsticajnim sredstvima, Grad Beograd na ovaj način direktno utiče na razvoj i unapređenje turističke ponude, pozicioniranje grada među vodećim turističkim centrima. Ove godine pored sufinansiranja organizacije domaćih i međunarodnih kongresa, manifestacija, festivala, edukacija, seminara, finansiraće se i projekti vezani za korišćenje novih informacionih tehnoligija u turuzmu. Cilj sufinansiranja programa i projekata u turizmu je unapređenje ukupne turističke ponude, povećanja broja gostiju iz zemlje i inostranstva, a koji dolaze organizovano radi manifestacije, kongresa, stručnih seminara, izložbi i sl. Takođe, sve se više mladih informišu i opredeljuju za svoja putovanja putem različitih društvenih mreža odnosno korišćenjem različitih informacionih tehnologija ili raznih aplikacija, a koje su dostupne za operativne sisteme Android i IOS – rekao je Milinko Veličković.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju dobrovoljne i nevladine nedobitne organizacije sa sedištem na teritoriji Beograda.

Javni konkurs sa prijavom može se naći OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.