Izvor: eKapija | Sreda, 14.06.2017.| 14:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela izgradnja vetroparka Košava kod Vršca - Prva faza projekta vredna 124 mil EUR

Sa postavljanja kamena temeljca
Sa postavljanja kamena temeljca
Kompanija MK Fintel Wind počela je danas u blizini Vršca izgradnju trećeg vetroparka u Srbiji.

Vetropark Košava je najveća dosadašnja investicija u oblasti obnovljivih izvora energije u našoj zemlji. U prvoj fazi, biće podignuto 20 vetrogeneratora, koji će proizvoditi električnu energiju za 40.000 domaćinstava. Taj deo projekta, koji će biti završen do kraja 2018, vredan je 124 mil EUR, navedeno je u saopštenju MK Fintel Wind.

Uz Košavu, MK Fintel Wind je već izgradio vetroparkove Kula i La Piccolina.

Svečanom obeležavanju početka izgradnje Košave prisustvovali su Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, Tiziano Giovannetti, izvršni direktor kompanija Fintel Energia Spa i MK Fintel Wind, investitori i mnogobrojne zvanice.

- Nakon izgradnje prvih 20 turbina, u planu je druga faza u kojoj ćemo izgraditi dodatnih 19 turbina, čija će vrednost biti više od 100 mil EUR - izjavio je Tiziano Giovannetti, izvršni direktor kompanija Fintel Energia Spa i MK Fintel Wind.

Realizaciju projekta Košava, finansijski je podržala AIK banka.

Pored povećanja ukupnog energetskog kapaciteta u Banatu, Vojvodini i Podunavlju, kompanija MK Fintel Wind ima u planu investicije u vetroenergiju u Srbiji i regionu, navedeno je u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.