Izvor: eKapija | Sreda, 14.06.2017.| 09:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Umetničko delo Vizija ulepšava zgradu VIG Plaza u Novom Beogradu

Poslovna zgrada VIG Plaza u Novom Beogradu, u kojoj se nalazi centrala kompanije Wiener Stadtische osiguranje, u periodu od 12. do 18. juna biće ulepšana delom Vizija umetnika Mihaela Milunovića.

Kako navode iz Wiener Stadtische osiguranja, Vizija je deo bogate umetničke kolekcije ove kompanije, a prekrivanje VIG Plaze umetničkim delom početak je dugogodišnjeg društveno odgovornog projekta Wiener Art u Srbiji, čiji je cilj da pruži podršku savremenoj umetnosti.

- Pre samo nekoliko dana bečki Ringturm, zgrada centrale Vienna Insurance grupacije čiji smo deo, obučena je u delo srpskog umetnika Mihaela Milunovića. Ringturm je ulepšan njegovim delom Vizija, koje pripada kolekciji Wiener Stadtische Osiguranja. Ovim gestom našoj kompaniji je ukazana čast zbog uspešnog poslovanja, a pored toga projekat i simbolično predstavlja kulturni dijalog između Austrije i Srbije - izjavila je ovim povodom Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora kompanije Wiener Stadtische Osiguranje.

U želji da svojim sugrađanima i posetiocima Beograda omogući da vide delo Vizija, Wiener Stadtische Osiguranje je umetničkim delom prekrilo prednju fasadu svoje centrale VIG Plaza. Delo će biti osvetljeno reflektorima i vidljivo noću.

Vizija je deo bogate umetničke kolekcije savremene umetnosti u vlasništvu Wiener Stadtische Osiguranja. Otkup umetničkih dela kompanija je započela 2012. godine i kolekcija za sada sadrži 324 dela 65 umetnika. Čine je slike, skulpture, grafike i crteži, a jedinstvena je po tome što sadrži tri svetlosne instalacije.

Kompanija će nastaviti da radi na podsticanju umetničkog stvaralaštva u Srbiji, a projekat Wiener Art će obuhvatiti brojne interesantne aktivnosti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.