Izvor: eKapija | Utorak, 13.06.2017.| 14:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kreiranje nove vrednosti - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Poslovni portal eKapija objavio je danas Tematski bilten: Kreiranje nove vrednosti - reciklaža, obnovljiva energija, ekologija. U novom tematskom biltenu pročitajte:

1. Zašto je Poglavlje 27 životna sredina i klimatske promene najskuplje i najzahtevnije u procesu pristupanja Evropskoj uniji?
2. Šta je cirkularna ekonomija i kolike su šanse za njenu primenu u našoj zemlji?
3. Šta koči reciklažu?
4. Zašto biomasa ima najveći potencijal u poređenju sa ostalim obnovljivim izvorima energije?
5. Za koju oblast OIE su investitori najviše zainteresovani?

O zaštiti životne sredine, analizama, kontroli kvaliteta i sertifikatima razgovarali smo sa Mirkom Gavrilovićem iz kompanije SGS. O stanju u reciklažnoj industriji smo pričali sa Violetom Belanović Kokir iz kompanije Sekopak.

Donosimo priču o proizvođaču cementa CRH, koji ima dugogodišnje iskustvo u tretmanu i proizvodnji alternativnih goriva iz sortiranog komunalnog otpada. Pročitajte i čemu služi bioremedijacija i kako je taj proces unapredila firma Brem Group. Zaštita na radu i zaštita životne sredine Beograd jedna je od retkih privatnih firmi koja je dobila novac iz fondova EU. O zelenom finansiranju govorio je Ivan Anić, član IO ProCredit banke.

Svoja rešenja predstavili su Polytechnik, Vertev, Wilo, Hydrogen Technologies, a osvrt na energetiku u Srbiji dao je Gaetano Massara, generalni direktor General Electric-a za Jugoistočnu Evropu.

Aquastatin i Tehnix beo predstavili su proizvode i rešenja u oblasti ekologije i tretiranja komunalnog otpada.

Porodično preduzeće ELEM & ELGO može se pohvaliti velikim projektima u Srbiji i inostranstvu, a Petro-mont - inovativnim proizvodima PetroSOLAR.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Pozivamo vas da i vi budete deo tematskih biltena: predstavite svoj rad i usluge koje nudite na tržištu, planove za naredni period, dajte svoj osvrt o temi i dodatno pojačate svoju vidljivost kod čitalaca našeg portala.

PDF izdanje Tematskog biltena možete preuzeti OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.